Natalia Intotero (deputat de Hunedoara): ”Îmi doresc să găsim mereu în sufletul nostru pacea, iubirea față de aproape, să încercăm să trăim în armonie”

intotero-parlmnt3“Noi sfătuim și îndemnăm pe toți compatrioții noștri de orice stare și condiție ca să uite dezbinările și urile trecute. Numai pacea dintre noi, numai iubirea dintre fiii aceleiași țări și aceleiași nații, numai o deplină armonie între toate clasele societății, întrunind așa toate puterile, poate să ne întărască; și așa, și guvernământul și poporul, mână în mână, să ridicăm patria noastră din căderea în care au adus-o nenorocitele întâmplări ale trecutului.” Acestea au fost cuvintele rostite de Alexandru Ioan Cuza, imediat după alegerea sa în scaunul de domnitor al Moldovei, în 1859.

Câteva zile mai târziu, pe 24 ianuarie 1859 avea loc Mica Unire, sau Unirea Principatelor Române, când Alexandru Ioan Cuza devenea domn al Moldovei și al Țării Românești.

Discursul lui Cuza este apreciat de către deputatul PSD Natalia Intotero, în mesajul său transmis cu ocazia Zilei Unirii, drept unul necesar și pentru istoria contemporană. 

”Îmi doresc să găsim mereu în sufletul nostru pacea, iubirea față de aproape, să încercăm să trăim în armonie. Pentru că oricât de diferiți părem, nu suntem cu nimic mai presus unul față de celălalt”, spune Natalia Intotero, deputat al județului Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’19661′]