CONDUCEREA APA SERV, RAPORT FINAL ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN

cjavram1Așa cum plastic se exprimă Costel Avram, directorul Apa Setv Valea Jiului, ”ultima stație” în care cei din conducerea opratorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului au oprit pentru a-și prezenta bilanțul activității din anul 2016 a fost Consiliul județean Hunedoara, cel mai important acționar al Apa Serv.

Directorul general al ASVJ, Costel Avram a fost prezent vineri la ședința Consiliului județean. ”Le-am vorbit consilierilor județeni despre rezultatele noastre care așează Apa Serv-ul între cele mai bune societăți comerciale din România ce operează acest tip de servicii de utilitate publică. Am vorbit despre investiții, despre rezultatele economic-financiare, dar și despre ce așteptări avem pentru noul an 2017”, a declarat Costel Avram.

Managerul ASVJ a prezentat în Consiliul județean principalii indicatori economici cu care a încheiat anul 2016, după cum urmează:

  • venituri totale = 24.800.000 lei;
  • cheltuieli totale = 21.844.000 lei
  • profit net = 2.392.000 lei.

Avram a mai arătat că, din analiza economico-financiară, cifra  de  afaceri  preliminată, realizată  de  Apa Serv Valea Jiului la 31 decembrie 2016 este în valoare de 22.933 mii lei, cu 3.050 mii lei mai mare faţă de cea realizată în anul 2015. De asemenea, valoarea totală a creanțelor a fost diminuată cu suma de 2.340 mii lei față de anul 2015.

În schmb, Apa Serv s-a doveit a fi un agent economic corect. ”Datoriile curente au fost achitate la scadență, Apa Serv Valea Jiului nu are datorii restante la bugetul local și bugetul consolidat al statului.    În luna noiembrie 2016 a fost achitată ultima rată din Convenția de eșalonare în sumă de 2.730.324 lei încheiată cu Administrația Bazinală de Apă Jiu”, a spus Costel Avram.

Acesta a vorbit, de asemenea despre invesițiile realizate, în anul 2016 de operatorul regional de servicii de apă și canalizare, în toate localitățile Văii Jiului, dar și la obiectivele aflate în proprietatea Consiliului județean Hunedoara ( stații de captare, stații de tratare și stații de epurare etc.). Valoarea totoală a investițiilor realizate, numai din fondurile proprii ale firmei s-a cifrat în 2016 la 2.053.868 lei. La acestea se adaugă și investițiile realizate din fonduri europene, în prima etapă a proiectului privind reabilitarea și extinderea rețelelor.

cjavram2

Și anul 2017 se anunță a fi unul cu ăerspective bune pentru ASVJ pentru că, în scurt timp, debutea etapa a doua a programului de investiții realizate cu fonduri europene nerambursabile, care vor aduce alte aproape 90 de milioane de euro în Valea Jiului.

”Este cât se poate de clar că sprijinul Consiliului județean Hunedoara – principalul nostru acționar – este unul decisiv în toate acțiunile noastre. Din fericire, așa cum am constatat și în 2016, dar și astăzi, la prezentarea bilanțului de activitate al Apa Serv, avem atât în președintele Mircea Bobora, cât și în cea mai mare parte a consilierilor județeni, oameni care nu doar apreciază munca noastră, ci ne susțin de fiecare dată în tot ceea ce facem. Le-am mulțumit public și le mulțumesc încă o dată pentru acest lucru”, a concluzionat Costel Avram, după raportul dat ieri în fața Consiliului județean Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’13835′]