Siguranță și încredere! Protocol de colaborare între Poliția Locală și cea națională

Municipalitatea de la Petroșani a încheiat un protocol de colaborare cu Poliția Națională. Mai exact este vorba de o convenție de parteneriat între Poliția Locală și Polișia municipiului Petroșani.

”Obiectul prezentului protocol îl constituie, fără să se limiteze la aceste lucruri, organizarea și desfășurarea în comun a activității de prevenire a faptelor antisociale, menținerea ordinii și siguranței publice și, în funcție de constatări, dispunerea măsurilor ce se impun  pentru înlăturarea eventualelor nereguli. Totodată, va fi realizat un schimb operativ de date cu privire la problemele apărute, care fac obiectul colaborării, pentru a putea interveni în vederea înlăturării lor, iar efectivele Poliției Locale vor fi integrate în dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice în scopul eficientizării activității desfășurate în comun de Poliția Română și Poliția Locală”, a spus Tiberiu Iacob

Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Comandantul Poliției municipiului Petroșani, Aurel Buruiană este de părere că protocolul aduce un plus de siguranță pentru cetățeni.

”Ordinea publică și siguranța cetățenilor municipiului Petroșani sunt și anul acesta priorități pentru noi, cei pe care legea îi abilitează în acest sens. Apreciem că în decursul ultimilor ani relațiile de colaborare între Poliția Locală și Poliția Municipală au funcționat foarte bine, astfel încât municipiul Petroșani reprezintă un etalon al Văii Jiului în ceea ce privește siguranța cetățeanului. Mai sunt multe de făcut din acest punct de vedere, motiv pentru care se impune și pe viitor să dezvoltăm activități concrete în domeniul siguranței publice”, a declarat Aurel Buruiană, comandantul Poliției Petroșani.

Zonele cărora li se acordă o atenție deosebită sunt în cartierul Aeroport, Bosnea și Colonie.

[slideshow_deploy id=’43281′]



(Următoarea știre) »