Piața de energie, analizată la nivelul ministerului de resort

Secretarul de Stat Robert Tudorache a discutat cu reprezentanți ai Ministerului Economiei, Autorității Naționale de Reglementare a Energiei , Consiliului Concurenței, OPCOM și Transelectrica pe marginea pieței de energie.  În cadrul ședinței s-a discutat despre momentul actual din piața de energie electrică, marcată de creșterea prețurilor la niveluri record, cât și despre ancheta inițiată de ANRE și Consiliul Concurenței.

”Susțin transparentizarea numelor tuturor companiilor care au avut în această perioadă un comportament incorect în piață, dacă analiza ANRE și a Consiliului Concurenței indică cert astfel de practici. În cazul în care printre acestea se vor regăsi inclusiv entități aflate în coordonarea Ministerului Energiei vom lua toate măsurile legale care se impun. În același timp, în discuțiile de astăzi am insistat ca Autoritatea Nationala de Reglementare în domeniul Energiei să se asigure că această situație fără precedent nu se va resimți în facturile plătite de populație” a precizat Robert Tudorache.

Totodată, Secretarul de Stat a ținut să sublinieze că  ”Sistemul Energetic Național și-a dovedit eficiența în această perioadă, acoperind atât cererea internă cât și solicitările la export, România fiind un factor de stabilitate în regiune”.

La întâlnire au participat atât ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, Președintele ANRE, Niculae Havrileț, precum și Directorul General OPCOM, Victor Ionescu.

[slideshow_deploy id=’43281′]