7 milioane de euro pentru Pasul Vâlcan

De încă 7 milioane de euro ar mai fi nevoie pentru finalizarea lucrărilor din Pasul Vâlcan. În stațiune lucrările au început în urmă cu câțiva ani, iar cea mai importantă investiție în turismul din Vulcan este telegondola. Edilii și-au propus să continue lucrările, însă au ajuns la concluzia că sunt necesare sume importante de bani, iar proiectul prevede unirea stațiunii montane Pasul Vâlcan cu Straja.

“Am observat pe parcursul anilor că pentru a dezvolta o zonă turistică trebuie foarte mulți bani, dar și ani. Noi am reușit să facem trei lucruri importante, telegondola, drumul și parcarea. Urmează să realizăm aceste construcții ca să putem primi turiști și cea mai importantă investiție care ar mai trebui realizată este telegondola care să unească Pasul Vâlcan cu Straja. Noi vrem să facem cel mai mare domeniu schiabil din România”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Pentru a realiza telegondola care ar urma să unească Straja de Pasul Vâlcan ar mai fi nevoie de circa 7 milioane de euro, iar edilii de la Vulcan au în vedere încheierea unui parteneriat cu un ONG din Germania.

“Ne-ar mai trebui aproximativ 7 milioane de euro. Promisiuni sunt, dar avem o relație cu ONG-uri din Germania și le-am trimis un plan de acțiune să vedem care ar fi posibilitatea de a încheia o colaborare ca să putem dezvolta Pasul Vâlcan”,  mai spune primarul municipiului Vulcan.

Costurile lucrărilor care s-au efectuat în stațiunea montană Pasul Vâlcan s-au cifrat – conform oficialităţilor – la 33 milioane de lei, fără TVA, în total, circa 10 milioane de euro (TVA inclusă). Telegondola are 73 de telecabine cu 8 locuri fiecare şi, conform estimărilor, poate transporta 1.800 de persoane într-o oră.

[slideshow_deploy id=’36591′]



(Următoarea știre) »