Comunicat de presă. Primarul Vasile Jurca în dialog cu petrilenii

O analiză de ansamblu primită din partea Primarului Orașului Petrila, Vasile Jurca, arată că hala industrială cerută de majoritatea potențialilor investitori și care se preconizează a fi construită în perimetrul fostei mine Petrila nu este doar un vis, ci aceasta tinde să se concretizeze și va deveni un fapt real în cel mai scurt timp posibil.

„Am finalizat studiul de fezabilitate pentru hala de producţie propusă de către noi anul trecut pentru concretizarea în 2017. Ea va fi construită pe perimetrul Minei Petrila, mai exact pe locul fostei Preparaţii. Proiectul acesta ne va costa de la buget circa 30 de miliarde lei vechi. În cadrul lui va fi construită o singură hală, de 3.000 de metri pătraţi. Ea va fi construită în aşa fel, încât să poată fi compartimentată la cerere în spaţii mai mici, de 500 mp, de 1.000 mp sau de 1.500 mp.

 În paralel cu construcţia, vom lega drumul de acces cu şoseaua de centură astfel încât firma sau firmele care vor avea linii de producţie acolo să aibă acces auto suficient şi convena­bil, iar reţeaua de energie electrică o vom trage de la Mina Petrila. Cu cei de la Apa Serv vom gândi o soluţie şi pentru a monta în zonă o reţea de apă, astfel încât să existe toate principalele utilităţi la hală, conform cerinţelor. Eu zic că pe această hală o dată construită va fi bătaie. Iar când spun asta, mă gândesc că deja avem vreo patru cereri.

 

Concret, cei de la DHS au şi anunţat că hala le trebuie, fie pentru firmele cu care ei lucrează, fie pentru ei ca să-şi deschidă chiar la Petrila o linie de producţie. Săptămâna trecută la un simplu anunţ privind selectarea de personal pentru DHS, selecţie ce a avut loc la primărie pentru că am dorit să ne implicăm, au venit peste 100 de petrileni. Dintre ei, 50 au fost recrutaţi de DHS şi de-acum vor avea serviciu. În prima fază, vor merge să lucreze la Sântuhalm. În acest scop firma DHS le va pune la dispoziţie un autocar pentru naveta zilnică, iar apoi, dacă vor avea o linie de producţie la Petrila, în hala cea nouă, vor fi transferaţi aici, şi se vor face şi alte angajări.

 Un alt argument al acestui proiect este finanţarea, care există. O spun oarecum lipsit de modestie, dar din 2016 avem un excedent bugetar de 90 de miliarde lei vechi. Dintre aceştia, o treime vor intra în cheltuielile cu hala, fiind prevăzuţi în bugetul pe anul 2017. După ce bugetul local va fi aprobat de către consiliul local, ţinând cont că şi studiul de fezabilitate e gata, putem demara primele demersuri. Vrem să ne mişcăm repede pentru că, repet, avem cereri şi nu putem scăpa oportunităţile pentru deschiderea de noi locuri de muncă în localitatea noastră, după cum ştiţi atât de necesare.”  Vasile Jurca, Primarul Orașului Petrila.

[slideshow_deploy id=’36591′]