Cine va fi următorul primar al municipiului Lupeni ?

lupeni-primariaAu trecut deja mai bine de 30 de zile de când municipiul Lupeni este condus, cu statut de interimat, de către viceprimarul localității, Iacob Mesaroș, după ce primarul ales în iunie 2016, Cristian Resmeriță a renunțat la această calitate, pentru a activa în Senatul României, unde a fost ales în urma alegerilor legislative din decembrie 2016.

Potrivit prevederilor legale, în termen de cel mult 90 de zile de la vacantarea postului de primar, acesta trebuie ocupat în urma organizării de noi alegeri. Cu mai puțin de 50 de zile înainte de expirarea acestui termen, Guvernul nu a stabilit încă un calendar al alegerilor parțiale pentru localitățile în care acestea se impun.

Într-o astfel de situație, partidele de pe scena politică locală nu se grăbesc  să anunțe candidați pentru cursa electorală care urmează să aibă loc, mai devreme sau mai târziu, în aceasă primăvară, la Lupeni. Chiar și așa, la bursa zvonurilor sunt vehiculate mai multe nume ale potențialilor politicieni locali care ar putea să intre în cursa electorală. Dinspre PSD, spre exemplu, zvonurile acreditează ipoteza că printre potențialii candidați s-ar putea număra actualul viceprimar Iacob Mesaroș, fratele fostului primar, profesorul Lucian Resmeriță sau liderul
sindical Adrian Misaroși. Fără a confirma vreun nume, președintele organizației locale a PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță apreciază însă că, în organizația pe care o conduce, există foarte mulți oameni care pot deveni potențiali candidați ai partidului pentru această funcție. ”Cert este că ne dorim ca viitorul primar al Lupeniului să fie primarul PSD-ului”, spunea Resmeriță încă de la momentul demisiei sale din funcția de primar, la finele anului 2016.

O decizie în privința viitorului candidat pentru alegerile parțiale de la Lupeni nu au luat nici reprezentanții PNL. Liderul PNL Hunedoara, Florin Roman apreciază că mai mulți membri ai organizației liberale de la Lupeni sunt interesați să-și asume o candidatură, astfel încât pentru desemnarea candidatului PNL probabil va fi efectuat un sondaj de opinie. În lipsa unor nume certe care ar putea fi supuse acestui sondaj, la ”bursa zvonurilor” se vehiculează cele ale fostului președinte Constantin Brândușe, ale actualului președinte Cristian Roșu, dar și ale consilierului local Ștefan Pășcuț sau chiar al fostului secretar de stat din guvernul Ponta, Gabriel Lungu.

Desigur și alte formațiuni politice își vor testa popularitatea în aceste alegeri, prin propunerea unor candidați pentru alegerea viitorului primar al municipiului Lupeni.

branduseDupă ce anul trecut, la alegerile locale, a ratat la ”mustață” victoria, Constantin Brândușe a renunțat la activitățile sale politice și de afaceri din România și s-a mutat în Anglia. Scorul său electoral, solicitările primite de la mulți prieteni din Lupeni, dar și interesul manifestat de mai multe formațiuni politice, l-au determinat însă pe Brândușe să nu renunțe la idea de a se înscrie din nou în cursa electorală de la Lupeni. ”Nu vă ascund faptul că sunt foarte mulți cei care mi-au lansat invitația de a intra în cursa electorală din acest an de la Lupeni. Deși trăiesc  dezamăgirea pe care o au foarte mulți români față de întreaga clasă politică, am luat decizia personală de a candida în alegerile de la Lupeni, din respect pentru votul pe care l-am primit și anul trecut din partea cetățenilor Lupeniului. Nu voi candida însă ca independent, ci în mod cert voi reprezenta o formațiune politică. În acest sens, acum cântăresc ofertele pe care le-am primit în aceste zile din partea liderilor politici și o voi alege pe cea mai serioasă dintre acestea, astfel încât, pe de o parte, să am parte de sprijinul cert al partidului iar, pe de altă parte, să putem garanta că proiectul comun pe care-l vom aduce în fața cetățenilor din Lupeni poate fi pus în aplicare, astfel încât această colaborare să aducă, de data aceasta, victoria în alegeri”, ne-a declarat, în exlcusivitate, Constantin Brândușe.

[slideshow_deploy id=’27126′]