Primarul Petrilei, Vasile Jurca, apreciază că fostul perimetru al Minei Petrila devine noul centru industrial și administrativ al orașului Petrila

angajariO analiză de ansamblu primită din partea primarului orașului Petrila, Vasile Jurca, arată că hala industrială cerută de majoritatea potențialilor investitori și care se preconizează a fi construită în perimetrul fostei mine Petrila nu este doar un vis, ci aceasta tinde să se concretizeze și va deveni un fapt real în cel mai scurt timp posibil.

Primarul Vasile Jurca arată că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru hala de producţie propusă de către municipaltatea petrileană în cursul anului trecut, fapt care permite concretizarea proiectului încă în anul 2017. ”Această hală va fi construită pe perimetrul fostei Mine Petrila, mai exact pe locul fostei Preparaţii. Proiectul acesta ne va costa de la buget circa 30 de miliarde lei vechi. În cadrul lui va fi construită o singură hală, de 3.000 de metri pătraţi. Ea va fi construită în aşa fel, încât să poată fi compartimentată la cerere în spaţii mai mici, de 500 mp, de 1.000 mp sau de 1.500 mp.”, explică Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Acesta mai arată că, în paralel cu construcţia, va fi legat și drumul de acces cu şoseaua de centură, astfel încât firma sau firmele care vor avea linii de producţie în aceste hale noi să aibă acces auto suficient şi convenabil. De asemenea, obiectivul industrial va fi racordat la reţeaua de energie electrică de la fosta Mină Petrila. Similar, împreună cu cei de la Apa Serv urmează să fie gândită o soluţie şi pentru a monta în zonă o reţea de apă, astfel încât în cadrul acestei hale să existe toate principalele utilităţi, conform cerinţelor.

”Eu zic că pe această hală, o dată ce ea va fi construită, va fi ”bătaie”. Iar când spun asta, mă gândesc că deja avem vreo 4 cereri, doar pe baza proiectului pe care l-am prezentat”, spune Vasile Jurca.

primar petrila jurca vasileConcret, deja cei de la DHS (fabrica de biciclete) au şi anunţat autoritățile locale că sunt interesați de această hală, fie pentru firmele partenere ale acestora, fie chiar pentru ei, în perspectiva e a-şi deschide chiar la Petrila, o nouă linie de producţie, care să completeze activitatea de la sediul principal din Deva. ”După cum ați văzut, săptămâna trecută, la un simplu anunţ privind selectarea de personal pentru DHS, selecţie ce a avut loc la primărie, pentru că am dorit să ne implicăm în crearea acestei punți de legătură între acești investitorii și cetățenii aflați în căutarea unui loc de muncă, au venit peste 100 de petrileni. Dintre aceștia, 50 au fost deja recrutaţi de DHS şi de-acum vor avea serviciu. În prima fază, vor merge să lucreze la fabrica de biciclete de la Sântuhalm. În acest scop firma DHS le va pune la dispoziţie un autocar pentru naveta zilnică, iar apoi, dacă vor avea o linie de producţie la Petrila, în hala cea nouă, vor fi transferaţi aici, şi se vor face şi alte angajări”, afirmă primarul Vasile Jurca.

Un alt argument pentru succesul acestui proiect de investiții inițiat de autoritățile din Petrila îl constituie faptul că există finanţarea necesară pentru punerea lui în operă. ”O spun oarecum lipsit de modestie, dar din 2016 avem un excedent bugetar de 90 de miliarde lei vechi. Din aceşti bani, o treime vor intra în cheltuielile cu hala, fiind prevăzuţi în bugetul pe care-l vom aproba pentru anul 2017. După ce bugetul local va fi aprobat de către Consiliul local, ţinând cont că şi studiul de fezabilitate e gata, putem demara efectiv acest proiect. Primele demersuri, după cum v-am spus, deja au fost încheiate.  Vrem să ne mişcăm repede pentru că, repet, avem cereri pentru această hală de producție şi nu putem scăpa momentul acesta și oportunităţile în vederea creării și deschiderii de noi locuri de muncă în localitatea noastră, care după cum ştiţi sunt atât de necesare”, a concluzionat Vasile Jurca, primarul Orașului Petrila.

Mai mult, primarul orașului Petrila își propune ca perimetrul fostei exploatări minere din orașul Petrila să fie complet resistematizat, astfel încât infrastructura existentă aici să poată fi utilizată la maximum, atât în dezvolarea de noi capacități industriale, cât și pentru alte utilități publice. ”În cursul anului 2017 cei de la SNIMVJ vor finaliza programul de ecologizare de la fosta mină Petrila. Ne dorim ca, prin reamenajarea clădirii fostului sediu administrativ al minei, să mutăm acolo, pe rând, toate serviciile din Primărie. Astfel, asigurăm paza obiectivelor aflate în patrimoniul cultural și aducem serviciile publice din Primărie mai aproape de centrul orașului”, a mai declarat
primarul Vasile Jurca.

[slideshow_deploy id=’24093′]