Precizări cu privire la modalitatea de acces la medicamente acordate fără aprobarea comisiilor de experți de la nivelul CAS și CNAS

Începând cu data de 1 martie 2017, comisiile de specialiști din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara se desființează. De la această dată, medicii vor putea acorda anumite medicamente fără viza comisiilor din cadrul CAS.

Astfel, medicii prescriptori vor completa formularele de verificare pe care le vor transmite în format electronic către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), ca modalitate de verificare a încadrării pacientului respectiv în criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor menţionate. Dacă formularul este completat corect, medicul primește în câteva secunde avizul pentru prescrierea rețetei.

Formularele de verificare a respectării criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice vor reprezenta un sprijin pentru medicii prescriptori, în condiţiile în care după data de 1 martie întreaga responsabilitate a prescrierii medicamentelor respective va reveni medicilor prescriptori.

În acest sens, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a postat pe site-ul instituţiei (www.cnas.ro), pentru dezbatere publică, proiectul de Ordin pentru aprobarea formularelor de verificare a respectării criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru 24 de medicamente care se acordă în prezent cu viza comisiilor de specialişti ale CNAS.

Biroul de presă al CAS Hunedoara

[slideshow_deploy id=’27028′]