Ilie Toma cere explicații directorului Casei Naționale de Pensii

 

Ilie Toma, fostul director al Casei de Pensii Hunedoara, actualmente deputat, solicită lămuriri cu privire la recalcularea pensiilor. Încă de anul trecut, pensionarii mineri din Valea Jiului au fost informați cu privire la faptul că li se vor recalcula pensiile. Mulți încă așteaptă recalcularea, iar softul nu este funcțional.  Ilie Toma cunoaște problema pensiilor foștilor mineri, iar acum acesta îi solicită președintelui Casei Naționale de Pensii Publice lămuriri asupra acestui aspect.

 

“Pentru a veni în sprijinul derulării cu celeritate a măsurilor prevăzute în programul de guvernare, vă rog să îmi prezentați o dată cât mai exactă pentru finalizarea programului informatic (finalizare cât mai urgent posibilă), având în vedere recalcularea și punerea în plată efectivă a drepturilor de pensie, pentru persoanele aflate în sistemul public de pensii din România și care beneficiază de prevederile legilor, legea 155/2016 și legea 192/2015. Vă aresez această solicitare pentru a le comunica persoanelor beneficiare de pensie din județul Hunedoara și de la nivel național, și care se încadrează în articolele de lege (…)”, arată deputatul Ilie Toma.

Mii de pensionari mineri din Valea Jiului ar trebui să beneficieze de recalcularea pensiilor. Aceștia și-au depus documentele la Casa de Pensii încă de anul trecut, dar nu pot beneficia de mărirea pensiei din cauza softului care nu este funcțional.

“Fac precizarea că majoritatea persoanelor la care fac referință, au o vârstă respectabilă, timpul fiind foarte prețios pentru dânșii, fapt pentru care vin șI eu cu rugămintea personală de a urgenta șI finalize această cerință în cel mai scurt timp posibil”, mai spune Ilie Toma.

[slideshow_deploy id=’24093′]