Vasile Jurca: ”E trist că pentru Opoziția din Petrila, strategia de a valorifica un eventual capital electoral vine prin refuzarea investiţiilor pe raza localităţii, pentru ca apoi să fim noi acuzaţi că nu atragem investitori”

Pare cel puțin de neîneles decizia consilierilor locali ai PNL din Consiliul local Petrila de a bloca, printr-un vot negativ, două proiecte de hotărâre inițiate de primarul Vasile Jurca, prin care se puteau crea premisele creării unor noi locuri de muncă pentru petrileni, dar și oportunitatea alimentării veniturilor de la bugetul local aferente unor noi activități economice pe raza orașului.

În dorința sa de a răspunde solicitărilor venite de la o firmă din Italia, care intenționează să deschidă o hală de producție în orașul Petrila pentru fabricarea unor corpuri de iluminat, primarul Vasile Jurca a inițiat un proiect de hotărâre prin care a propus, potrivit legii, concesionarea prin licitație publică a unui teren în suprafață de 5.955 mp. ”Am avut o discuție de principiu cu reprezentanții acestei firme care doresc să vină să investească, să creeze locuri de muncă în orașul Petrila și cred că orice firmă care lansează astfel de propuneri este binevenită în orașușl nostru”, le-a spus primarul Vasile Jurca, membrilor Consiliului local.

Argumentul nu a fost însă unul în măsură să asigure aprobarea proiectului care, în astfel de situații, are nevoie de un vot mai mare decât majoritatea simplă a celor prezenți la ședință. Cum însă unul dintre consilierii locali ai PSD a lipsit de la ședința lunii februarie, proiectul nu a putut fi validat.

La fel s-a întâmplat și cu un alt proiect propus de primarul Vasile Jurca, prin care autoritățile locale petrilene și-au propus să atribuie, tot în urma unei concesiuni stabilite prin licitație publică, un teren și un lac din extravilanul orașului Petrila, acolo unde un investitor petrilean, revenit din străinătate, ar intenționa să amenajeze o zonă de agrement.

 ”Se pare însă că nu toți consilierii locali din Petrila vor ca orașul nostru să valorifice oportunitățile de investiții pe care le primim. E trist că pentru echipa Opoziției politice de la Petrila, strategia de a valorifica un eventual capital electoral vine prin refuzarea investiţiilor pe raza localităţii, pentru ca apoi să fim noi acuzaţi că nu atragem investitori”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Acesta apreciază că va reintroduce în dezbaterea Consiliului local cele două proiecte de hotărâre, la următoarea ședință, dacă nu cumva între timp cei interesați de ezvoltarea acestor investiții se vor retrage sau vor opta pentru o altă localitate din România.

[slideshow_deploy id=’20328′]