Sporul negativ afectează școlile

 

Numărul de elevi din școlile hunedorene este în scădere. Valea Jiului este cea mai afectată de scăderea numărului de elevi, asta din cauza condițiilor de trai de aici. Mulți aleg să se mute în localitățile mai dezvoltate ale țării sau chiar peste hotare, iar acest lucru se reflectă și în sistemul educațional.

Reprezentanții ISJ Hunedoara și cei ai Ministerului Educației mizează pe contextul politic internațional. Migrația populației din zonele de război spre țările neafectate de acest fenomen ar putea duce, în anii următori, la creșterea numărului de elevi.

“Statistica spune că demografia este în scădere. Noi știm și ne gândim în perspectivă, că în situațiile care se petrec în străinătate suntem pregătiți. Noi trebuie să oferim servicii educaționale pentru toți cei care se află pe teritoriul României. În mod natural, numărul elevilor scade, dar există și posibilități de a ne diversifica”, a spus Marta Mate, inspector școlar ISJ Hunedoara.

Și numărul absolvenților de liceu s-a redus în ultimii ani, iar nici situația de la nivelul învățământului gimnazial nu este foarte liniștitoare. Există însă un trend ascendent la nivelul învățământului primar. Potrivit informațiilor centralizate la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, la sfârșitul anului trecut, în județul Hunedoara nu a fost înregistrat niciun refugiat.

[slideshow_deploy id=’24093′]



(Următoarea știre) »