Trăiesc din pensia minimă

Mii de hunedoreni trăiesc cu 400 de lei pe lună. 10.000 de pensionari beneficiază de pensia minimă. Există însă și vești bune pentru aceștia. Din această lună, Guvernul a aprobat majorarea pensiilor minime cu 120 de lei.

“Sunt peste 10.000 de pensionari care beneficiază de pensia minimă. Mulți dintre aceștia nu au lucrat niciodată. În județul Hunedoara sunt 140.000 de pensionari”, a declarat Ionel Ciobanu, directorul Casei Județene de Pensii Hunedoara.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii, județul Hunedoara este fruntaș în ceea ce privește nivelul pensiilor.

“Pensionarii minerii și siderurgiștii ne clasează pe primele locuri în topul județelor cu cele mai mari pensii”, a mai precizat sursa citată.

Beneficiaza de pensie sociala minima garantata pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul in Romania, indiferent de data inscrierii la pensie, daca nivelul cuantumului pensiei se situeaza sub nivelul pensiei sociale minime garantate. Din 01.02. 2017 nivelul pensiei sociale minim garantate este de 520 lei. Potrivit datelor Ministerului Muncii, cuantumul acesteia a fost majorat cu 30%, iar de indemnizația socială pentru pensionari urmează să beneficieze 1.022.168 de persoane.

[slideshow_deploy id=’36591′]