Studiu pentru refacerea centurii municipiului Petroșani

Centura municipiului Petroșani, cuprinsă între sensul giratoriu cu avion și sensul giratoriu cu biserica catolică, va fi asfaltată. Edilii din localitate au stabilit că proiectul de reabilitare se va întinde pe o perioadă de doi ani, sursa de finanțare fiind, deocamdată, doar bugetul local. În acest sens au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru obiectul de investiții “Reabilitare strada 1 Decembrie 1918  din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, între km 130+290 – km 131+750 (DN 66)”. Micile reparații de întreținere a carosabilului costă prea mult și nu au efectul scontat.

“Structura rutieră a străzii 1 Decembrie 1918 (DN 66), este degradată din cauza condițiilor de exploatare șI a traficului intens. Starea actuală a străzii afectează siguranța circulației rutiere, mărește durata de transport generând discomfort șI aspect neîngrijit cu cheltuieli de întreținere ridicate pentru menținerea în stare corespunzătoare în toate anotimpurile”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Anul trecut a fost modernizată centura pe porțiunea cuprinsă între benzinăriile din Aeroport șI sensul giratoriu cu avion. Încă de atunci, edilii au spus că au în vedere șI modernizarea celei de-a doua părți.

“Prin reabilitarea străzii se va îmbunătățI suprafața de rulare șI se vor reduce zgomotul șI vibrațiile. Structura rutieră ce se va adopta pentru reabilitarea străzii va cuprinde soluții tehnice pentru repararea îmbrăcăminții pe porțiunile cu îmbrăcăminte rigidă degradată, frezarea pe întreaga suprafață pe o grosime necesară pentru a asigura aderența straturilor de mixtură ce se vor așterne în etapele următoare, amorsarea, dispunerea pe întreaga suprafață carosabilă a unui strat antifisură de tip geosintetic, așternerea straturilor de îmbrăcămințI asfaltice noi și multe alte lucrări”, mai spune primarul.

Carosabilul a fost expertizat, iar rezultatele arată că starea drumului este rea.

[slideshow_deploy id=’24093′]

 



« (Știre anterioară)