Municipiul Vulcan, prima localitate din Valea Jiului care are bugetul pe 2017 aprobat

ile gheorghe primarÎncepând de marți, 21 martie 2017, municipalitatea din Vulcan are, în mod oficial, un Buget local pentru activitatea din anul 2017. Vulcanul este, de altfel, prima localitate din Valea Jiului în care toate procedurile legale privind aprobarea Bugetului local au fost îndeplinite, iar Primăria își poate desfășura, de pe acum, activitatea în mod corespunzător.

Demn de menționat este faptul că Bugetul local al municipiului Vulcan pentru anul 2017 a fost aprobat în unanimitate de membrii Consiliului local, exact în forma prezentată inițial de către primarul Gheorghe Ile. Desigur, la elaborarea Bugetului, împreună cu echipa mea din Primărie, am ținut cont atât de obiectivele prevăzute în Strategia de dezvoltare locală a municipiului Vulcan, cât și de observațiile pe care, de-a lungul timpului, ni le-au făcut cetățenii și consilierii locali. După cum se vede, am creionat un Buget local echilibrat, un buget zic eu corespunzător nevoilor comunității noastre și, de pe acum, este momentul să trecem la treabă, pentru că avem foarte multe lucruri de făcut și în acest an”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Municipalitatea din Vulcan se bazează în acest an pe venituri estimate la 37.619.500 de lei, aceeași valoare fiind atribuită și cheltuielilor publice pentru anul 2017. Evident. atât primarul Gheorghe Ile, cât și echipa sa mizează și pe alte rectificări pozitive ale Bugetului local, pe parcursul anului 2017, rectificări care se exstimează că vor veni pentru susținerea diverselor proiecte pentru care Administrația Locală de la Vulcan a depus deja documentațiile necesare atât la diverse ministere, cât și la organismele de gestionare a fondurilor europene.

În Bugetul local al municipiului Vulcan pentru anul 2017 au fost prevăzute sumele necesare, în primul rând, pentru funcționarea aparatului administrativ și a activităților de protecție socială pentru cetățenii aflați în nevoie, dar și sume pentru continuarea unor investiții publice și demararea altor noi lucrări de acest gen. ”Avem în vedere continuarea lucrărilor la str. N. Titulescu și la căminele de la Dincă, unde vom amenaja locuințe sociale; am aprobat proiectul pentru modernizarea integrală a străzii Traian și a cărilor de acces rutier și pietonal din acest cartier; vom achiziționa centrale termice pentru blocurile G8 și G10 și centrul Șansa; continuăm lucrprile de modernizare de la Spital, de la Școli și grădinițe; avem în vederea realizarea unui parc de joacă, a unui amfiteatru în aer liber și a unei zone de relaxare în spațiul din vecinătatea fostului magazin Minimax; vom realiza noi locuri de parcare pe raza municipiului Vulcan, vom face noi investiții în infrastructura din Pasul Vîlcan; vom achiziționa un sistem modern de supraveghere video stradală, în special în intersecții și n zona trecerilor de pietoni, vom construi un WC public. Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele pe care le avem în vedere și care au fost cuprinse în prevederile bugetare pentru acest an. Desigr, în măsura în care vom mai primi bani sau vom reuși să facem și economii, alte și alte lucrări vor putea demara mai repede”, a mai precizat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

[slideshow_deploy id=’36591′]