Petrila. Peste 500 de noi arbori plantați de primăria orașului

Începând de săptămâna trecută, pe raza orașului Petrila, au fost derulate mai multe acțiuni de plantare a unor noi arbori, în parcurile din toate cartierele orașului.

Arbori deosebiți, de mai multe soiuri, de la cei de mari dimensiuni cum ar fi tei sau castani, până la cei de o frumusețe rară așa cum ar fi arborele magnolie sau arborele lalea și multe alte specii.

Primăria Orașului Petrila dorește cu orice chip să aducă un plus de imagine orașului. Sunt foarte mulți cetățeni care apreciază acest lucru dar, pentru că există și un dar, mai există și oameni certați cu bunul simț care, nici bine începută acțiunea de plantare a arborilor, la adăpostul întunericului, au smuls sau au rupt vlăstarii tineri.

Aceste fapte îndoielnice pot păta fața unui oraș, dacă nu vom gospodări cu înţelepciune şi nu vom ocroti natura, vom rămâne în cele din urmă singuri, pe o planetă pustie, așa cum spune chiar viceprimarul orașului, Dorin Curtean.

Unii dintre dumneavoastră ar fi tentați să spună „Pomi ne trebuiesc nouă” ?!!! Într-adevăr, mai sunt multe care ne-ar trebui dar, printre aceste trebuințe, sunt și acești pomi care, plantați acum, vom vedea rodul acestor acțiuni abia peste câțiva ani. Totul trebuie să pornească de undeva. Nu trebuie decât să păstrăm și să dăm concursul acțiunilor benefice inițiate de primărie.

„Săptămâna trecută, pe raza orașului Petrila, am început să plantăm peste 500 de pomi ornamentali , bineînțeles că i-am plantat în zonele unde există camere de supraveghere pentru că mă așteptam să fie destui cetățeni iresponsabili, să își dorească să FURE din bunul public… Pe această cale le transmit că au fost deja identificați de camerele de supraveghere câțiva indivizi, chiar dacă au furat pe noapte când se asteptau să nu îi vadă nimeni. Îi invit să vină de bună voie cu pomii furați la primărie, altfel vom face plângere penală pentru furt, pe numele celor identificati…”, a spus viceprimarul orașului.

[slideshow_deploy id=’13835′]