Autoritățile locale și județene susțin proiectele de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare din Valea Jiului

actionarii asvjLa întâlnirea de astăzi a conducerii Apa Serv Valea Jiului cu mass-media locală, directorul general Costel Avram i-a invitat să-i fie alături și pe reprezentanții acționarilor societății. Președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora, primarii Gheorghe Ile (primarul municipiului Vulcan – care este și președinte al Asociației Intracomunitare ADI APA Valea Jiului), Iacob Mesaroș (primar interimar al municipiului Lupeni), Vasile Jurca (primarul orașului Petrila), Nicolae Florin (viceprimarul municipiului Petroșani) au răspuns acestei invitații, alți doi  primari (Dănuț Buhăescu – primarul orașului Uricani și Nicolae Dunca – primarul orașului Aninoasa) fiind scuzați de o deplasare la București, la reuniunea de lucru a Asociației Orașelor din România.

Costel Avram spune că a dorit această întâlnire pentru a le mulțumi public, încă o dată, reprezentanților locali și județeni pentru sprijinul pe care l-au acordat activității operatorului de apă și canalizare din regiunea Văii Jiului, sprijin care a condus la obținerea unor excelente rezultate financiar-contabile la finele anului 2016. ”După cum știți, am acordat Consiliului județean și Consiliilor locale o serie de dividende, acești bani urmând să se întoarcă la noi pentru finanțarea unor noi investiții publice în intrastructura de apă și canalizare. Spre exemplu, cu banii cuveniți Consiliului județean, vom face o nouă rețea de canalizare de la Dărănești, din zona căminului pentru bătrâni al părintelui Bulf până la fosta mină Petrila, acolo unde autoritățile locale vor să facă un parc industrial și administrativ. Similar, căutăm soluții pentru a folosi banii din dividendele cuvenite municipalității de la Vulcan pentru a realiza o rețea de alimentare cu apă potabilă în Pasul Vîlcan”, a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv.

Acesta spune că toate orașele și municipiile din Valea Jiului vor beneficia în 2017 de investiții în rețelele de apă și canalizare, atât din fondurile proprii ale Apa Serv, dar mai ales din banii europeni care vor veni în cadrul etapei a doua a POIM, proiect european pe care, potrivit asigurărilor date de Ministrul Fondurilor Europene,  Apa Serv va fi primul beneficiar din România.

Președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora spune că instituția pe care o conduce acordă atenția cuvenită și acestui operator de servicii publice al cărui acționar majoritar este dar, în același timp, susține proiectele menite să aducă și din perspectiva acestui serviciu public, o cât mai grabnică normalitate. ”Eu cred că este ceva normal ca fiecare cetățean să aibă acces la apă potabilă și la canalizare. În Valea Jiului s-au făcut pași importanți în această direcție și prin colaborarea bună pe care am avut-o cu Apa Serv”, a declarat Mircea Bobora.

În altă ordine de idei, președintele Consiliului județean Huneodara spune că, în acest an, consilierii județeni au aprobat un proiect prin intermediul căruia va fi finanțată o bună parte din realizarea unui necesar sistem de canalizare în stațiunea turistică Straja. ”Am aprobat chiar în ședința de vineri, alocarea a peste 2 milioane de lei pentru acest proiect care va ajuta Straja să facă încă un pas important înainte spre normalitate”, a mai precizat Mircea Bobora.

[slideshow_deploy id=’27126′]