Cupa Instituțiilor Orașului Petrila s-a încheiat după două săptămâni de maraton fotbalistic

Ultima parte a campionatului de fotbal pe teren sintetic „Cupa Instituțiilor Orașului Petrila” s-a consumat duminică, 9 aprilie, după două săptămâni de întreceri la care au participat 14 echipe de fotbal din cadrul instituțiilor orașului Petrila.

Începută în 27 martie, prima ediție a campionatului de fotbal petrilean, organizată de CS Inter Petrila în parteneriat cu Primăria Orașului Petrila, a aliniat la start, seară de seară în faza pe gupe, echipe de fotbal constituite la nivelul instituțiilor petrilene: SIMAUSROM, GDR, EM LONEA, EDIL SAL PREST, APA SERV, PROFESORII, POMPIERII PETRILA, POMPIERII MILITARI, POLIȚIA LOCALĂ, POLIȚIA ROMÂNĂ, SMURD, OCOLUL SILVIC CARPATINA, CONSILIUL LOCAL și PRIMĂRIA PETRILA.

La finalul fazei pe grupe s-au calificat pentru semifinale un număr de patru echipe de fotbal foarte echilibrate, acest lucru fiind demonstrat prin stabilirea scorurilor semifinalelor abia după prelungiri și lovituri de la 7 metri.

Astfel, prima semifinală disputată între echipa Poliția Română și Apa Serv se încheie cu scorul de 2 – 1 (1 – 1) în favoarea Poliției Române. Cea de-a doua semifinală a avut ca opozante echipele Primăria Petrila și Consiliul Local, partidă încheiată cu scorul de 2 – 1 (0 – 0) în favoarea Primăriei Petrila.

În finala mică, pentru locurile 3 și 4, s-au calificat echipele Apa Serv și Consiliul Local, victoria aparținând echipei Apa Serv cu scorul de 3 – 2.

Finala mare, pentru locurile 1 și 2, a avut ca adversare echipele Primăria Petrila și Poliția Română iar victoria a aparținut echipei Primăria Petrila cu scorul de 4 – 1.

Organizatorii acestei competiții fotbalistice și-au dorit promovarea sportului și a mișcării la nivelul orașului Petrila și speră că au reușit acest lucru, cu mici stângăcii fiind vorba de prima ediție. Își doresc ca la următoarea ediție să se înscrie mult mai multe echipe din cadrul instituțiilor orașului Petrila.

Stadionul Parângul din Lonea a avut duminică parte de foarte mulți suporteri veniți să își susțină echipa favorită, invitația de participare la festivitatea de premiere fiind adresată tuturor echipelor participante la competiție.

„Ne bucură faptul că am reușit să implicăm într-o activitate sportivă instituții de pe raza orașului Petrila, de asemenea, această primă ediție a avut un ecou la care poate nu ne-am așteptat, sportul a unit oameni din diferite activități și le mulțumesc tuturor pe această cale”, declară Eugen Duma, președinte CS Inter Petrila.

Pentru festivitatea de premiere organizatorii au pregătit numeroase premii constând în diplome, cupe și medalii. Au fost premiate toate echipele participante la competiție cu o „Diplomă de participare”. Au fost acordate, de asemenea, premii speciale cum ar fi: „Golgheter-ul campionatului”, „Cel mai bun sportiv”, „Cel mai bun portar”, „Cel mai frumos gol”, „Cea mai fair play echipă” sau „Premiul pentru arbitraj”. Acestea, împreună cu locurile I, II, III și IV, au fost premiate cu diplome, cupe și medalii.

Din motive obiective primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, nu a putut fi prezent la festivitatea de premiere dar a transmis mesajul său de mulțumire la adresa participanților la competiție, pentru fair play-ul de care au dat dovadă și promite o organizare mult mai amplă a următoarei ediții.

„A fost o competiție care a scos în evidență fair play-ul, chiar dacă au mai fost și stângâcii, s-a demonstrat că participanții și susținătorii acestora s-au putut bucura și relaxa pe parcursul celor două săptămâni de mișcare sportivă. Am încercat să îi provocăm pe oameni să facă mișcare pentru că punem preț pe sănătate. Vă mulțumesc tuturor pentru participare!”, a spus Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila.

Momente frumoase au fost pregătite de echipa de fotbal fete a Grupului Școlar „Constantin Brâncuși” din Petrila, cu un meci de fotbal demonstrativ. La final, toți participanții s-au putut bucura de o agapă frățească în care organizatorii, cu ajutorul sponsorilor, au pregătit o fasole cu ciolan la ceaun și fasole de post și au putut depăna amintiri la un pahar de vin sau o bere.

Foto: Vasile Laurențiu Sorin

[slideshow_deploy id=’13835′]



(Următoarea știre) »