Rezerviștii militari din județul Hunedoara și-au (re)ales organele de conducere

armata5Municipiul Vulcan a găzduit, pentru a patra oară, ședința de lucru a Adunării Generale a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ACMRR)”Sarmizegetusa” din județul Hunedoara, în cadrul unui eveniment festiv care a avut loc la finalul săptămânii trecute în sala de ședințe a Primăriei. ”Colaborarea noastră cu această asociație reprezentativă a cadrelor militare în rezervă și retragere este una deosebită, iar municipiul Vulcan a beneficiat de foarte multe activități pe care le-am desfășurat împreună. În spiritul acestei conlucrări eficiente am găzduit și astăzi lucrările acestei importante ședințe de lucru a rezerviștilor militari și le mulțumesc pentru că au acceptat invitația noastră de a veni și cu această ocazie la Vulcan”,  declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, el însuși membru al acestei asociații.

La eveniment, alături de reprezentanți ai celor 6 asociații afiliate ACMRR Hunedoara, respectiv cele din Deva, Hunedoara, Brad, Hațeg, Orăștie și Valea Jiului, au fost prezenți, în calitate de invitați, părintele protopop Petrache Crețu (delegat de Episcopia Devei și Hunedoarei), col. Ilie Constantin (comandantul Centrului Militar Gorj), col. (r) Negoiță Toma (președintele filialei Hunedoara a Asociației cadrelor Militare în Rezervă din Ministerul de Interne), deputatul PSD Ilie Toma și viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu.

armata4

Aflat la final de mandat în fruntea asociației, președintele ACMRR ”Sarmizegetusa” Hunedoara, col. (r) Dănilă Moldovan a vorbit, în discursul său, despre evoluția în timp a acestei asociații precum și despre multiplele realizări care păstrează rezerviștii militari hunedoreni în atenția opiniei publice, dar și despre deloc puținele probleme cu care se confruntă, pe nedrept, pensionarii din Armata Română. ”Asociația noastră și-a câștigat o bună reprezentativitate nu doar la nivel local, ci și la nivel național, atât prin componența sa, cât mai ales prin activitățile pe care le-a promovat și desfășurat în ultimii ani. Vreau să vă spun că, dacă în urmă cu 12 ani, la înființare, ACMRR din județul Hunedoara avea 140 de membrii, astăzi avem înregistrați peste 300; dacă la vremea respectivă nu aveam nici un general în componență, astăzi avem alături de noi 5 generali, dintre care un fost lider al Armatei Române. În plus, suntem una dintre organizațiile cu cea mai tânără medie de vârstă, peste 65% dintre membri având până în 65 de ani”, a arătat col.(r) Dănilă Moldovan.

armata6

Acesta a ținut să precizeze că ACMRR ”Sarmizegetusa” din județul Hunedoara a fost una dintre cele mai active din România, grație implicării tuturor asociațiilor componente în organizarea unor evenimente specifice, evidențiindu-se în acest sens activitatea depusă, în anul 2016 de filiala din Valea Jiului, fapt confirmat nu doar în analiza internă a asociației, ci și la nivel public prin conferirea unui premiu de către grupul de media Exclusiv. În altă ordine de idei, col.(r) Dănilă Moldovan a vorbit despre problemele sistemului de pensii militare care, în opinia sa, este unul în agonie, prăpastie și inechitate, statul român având obligația de a corecta de urgență erorile făcute în ultimii ani.

armata1

Delegații la Adunarea Generală a ACMRR ”Sarmizegetusa” Hunedoara și-au ales și noua structură de conducere pentru următorul mandat, validată în unanimitate de voturi. Aceasta este compusă din: col.(r) Dănilă Moldovan – Președinte; col. (r) Ioan Oprean – secretar; col.(r) Victor Șerbănescu (președintele filialei de la Brad), col.(r) Iancu Crețu (președintele filialei de la Orăștie), col.(r) Gheorghe Bârsan (președintele filialei de la Deva), col.(r) Adrian Băloiu (președintele filialei de la Hunedoara), col.(r) Marcel Ciobanu (președintele filialei de la Hațeg) și col.(r) Constantin Fulga (președintele filialei din Valea Jiului) – vicepreședinți. Din Comitetul de conducere al asociației, mai fac parte col.(r) Virgil Sanda (purtător de cuvânt); col.(r) Ion Almășan, col.(r) Octavian Stratulat, col.(r) Felician Răduțiu, col.(r) Octavian Todea, col.(r) Mircea Indrea, col.(r) Nicolae Minoiu, plt.maj.(r) Nicolae Teiș, col.(r) Ion Câșiu, col.(r) Teodora Pleșiu, col.(r). Matei Eugen, col.(r) Ioan Lukacs, mr.(r) Remus Rus, plt.adj. Lenuț G., col.(r) Ioan Levițchi, col.(r) Gelu Lupu, col.(r) Ioan Șerban – membrii; col.(r) Ion Gorchi, cpt.(r) Gheorghe Ile, slt.(r) Valer Iclodean, col.(r) Adrian Ronai – supleanți. Acestora li se adaugă cenzorii, plt.adj.(r) P. Crăciun, plt.adj.(r) Sorel Dușa și Gheorghe Marc – președintele Asociației județene partenere ”Cultul Eroilor”.

armata2

Proaspăt reales în funcția de președinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Sarmizegetusa” din județul Hunedoara, col. (r). Dănilă Moldovan a declarat publică că ”dacă până acum, în tot ceea ce am făcut, se vede treaba că ne-am descurcat și am făcut lucrurile bine, de acum înainte voi căuta să fac în așa fel încât să le facem și mai bine !”

armata3

[slideshow_deploy id=’43281′]