Petrilenii sunt invitați să colecteze selectiv deșeurile pentru a ajuta, în acest fel, și elevii de la școlile din oraș

jurca-vasile11Primăria orașului Petrila și societatea locală de salubritate Edil Sal Prest au lansat o campanile de conștientizare a cetățenilor privind necesitatea colectării selective a deșeurilor. Edilii îi invită pe cetățeni să colecteze selectiv, nu doar pentru că Valea Jiului este încă în urmă în ceea ce privește acest mod European de colectare a deșeurilor, ci și pentru că în acest fel pot fi obținute fonduri din care organizatorii campaniei intenționează să susțină activitatea școlilor din oraș.

”Lipsa unei colectări selective a deșeurilor crește costurile de operare ale acestui serviciu, prin creșterea taxelor pentru depunerea gunoiului în gropile autorizate. Prin colectarea selectivă a deșeurilor putem ajuta la menținerea sub control a acestor costuri și, în același timp, se protejează mediul înconjurător. În plus, Campania pe care o derulăm cu Edil Sal Prest în această direcție va duce o parte din banii pe care-i economisim în finanțarea unor proiecte educaționale la școlile din orașul Petrila”, spune primarul Vasile Jurca.

edil11

Campania demarată de autoritățile locale de la Petrila are un rol educativ, dar în același timp își propune să îi sensibilizeze pe cetățeni. “Protejarea mediului înconjurator constituie astăzi una din problemele cele mai importante ale umanității deoarece are implicații majore asupra sănătății. Este foarte important să ținem cont că după consumul unui produs să depozitam corect ambalajul acestuia. În acest fel acesta ajunge să fie reciclat și se evita poluarea mediului. Una dintre principalele surse de poluare o constituie ambalajele produselor, care la finalul ciclului de viață, ajung să polueze mediul înconjurator. Pentru a încuraja obiceiul de a colecta selectiv, lunar, EDIL SAL PREST SA va dona 15% din profitul obținut în urma valorificării deșeurilor reciclate pentru dotarea școlilor și grădinițelor de pe raza Orașului Petrila”, spune, la rândul său Doinița Maria Bălănesc, directorul Edil Sal Prest Petrila.

Campania de conștientizare asupra beneficiilor colectării selective a deșeurilor a început deja la Petrila și ea va fi continuată atâta timp cât își dovedește utilitatea.

[slideshow_deploy id=’27126′]