Cetatea Deva a înregistrat peste 10 mii de turiști într-o singură lună

Printre vizitatori au fost și turiști străini iar autoritățile locale spun că au o creștere cu 3.000 de persoane faţă de totalul vizitatorilor înregistraţi în primele două luni ale acestui an şi dublu comparativ cu luna martie a anului trecut. Peste jumătate dintre vizitatori au fost adulţi (51%), alţi 44% copii, iar 5% pensionari şi persoane cu dizabilităţi.

Cel mai mare aflux de turişti se înregistrează, în continuare, în ultimele zile ale săptămânii, când numărul acestora depăşeşte 1.000 de persoane pe zi (duminica).

Intervalul 24-26 martie a fost weekend-ul “de vârf” al lunii martie – cu 2.000 de turişti care au vizitat monumentul-simbol al oraşului. Totodată, Buna Vestire a adus în Cetate cel mai mare număr de vizitatori din lună înregistraţi într-o singură zi – 1.006 de persoane, sâmbătă, 25 martie.

Majoritatea covârşitoare a turiştilor care au vizitat Cetatea în luna martie (93%) au folosit telecabina pentru călătoria dus-întors şi doar 7% au preferat să urce sau să coboare Dealul Cetăţii pe jos (dintre care mai mult de jumătate au fost copii).

Aproape 18.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva de la începutul anului 2017, de 3 ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anilor 2016 şi 2015.

Statistica include doar vizitatorii care au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii.

[slideshow_deploy id=’27028′]