Ultima serie de laureați ai ”Premiilor Exclusiv” 2017

galaContinuăm prezentarea laureaților ediției din acest an a ”Premiilor Exclusiv” cu o parte dintre oamenii care au avut nu doar rezultate remarcabile, ci și o prezență mediatică rezonabilă pe parcursul anului 2016. Spuneam în articolul precedent că, de cele mai multe ori, rezultatele funcționarilor publici sunt umbrite de cele ale liderilor comunităților locale. O dovadă că nu este chiar așa, îl constituie faptul că, o serie de rezultate remarcabile ale unor funcționari dimn administrația publică locală și-au găsit locul și în paginile gazetelor locale. Spre exemplu, activitatea managerului public al orașului Uricani, Florena Markus a constituit un punct de reper pentru presa locală, fapt care-i aduce acesteia un binemeritat ”Premiu Exclusiv pentru Administrație Publică Locală”.

markus

Similar, finalizarea cu succes a unor proiecte din cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au reliefat activitatea echipei tehnice din Primăria Municipiului Vulcan, care au elaborat aceste noi și importante proiecte de investiții publice din fonduri nerambursabile. Este meritul primarului Gheorghe Ile de a fi evidențiat, la acest capitol, activitatea echipei de proiecte și programe condusă de Rodica Mihu, căreia îi acordăm, de asemenea, unul din ”Premiile Exclusiv” pentru Administrație Locală.

rodica mihu si echipa

Tot la Vulcan merge și un ”Premiu de Excelență” în domeniul Administrației Publice Locale. Acesta îl vizează pe unul dintre funcționarii care și-a dedicat întreaga carieră profesională muncii în administrație. De la simplu funcționar și până la viceprimar și chiar primar al localității, ing. Vasile Giurgiulescu este un om al cărui nume se identifică cu aproape fiecare moment din evoluția ultimilor 30 de ani din administrația locală a municipiului Vulcan. În prezent, Vasile Giurgiulescu ocupă o funcție de director în cadrul Primăriei municipiului Vulcan, funcție onorată de aceeași pasiune și abnegație pentru tot ceea ce înseamnă gospodărirea domeniului public al municipiului Vulcan. Pentru întreaga sa carieră profesională dedicată Administrației Publice Locale îi atribuim domnului Vasile Giurgiulescu ”Premiul de Excelență în Administrația Locală”.

giurgiulescu

În dorința de a căuta un om care, având responsabilități administrative la nivel județean a demonstrat un interes deosebit și pentru soluționarea problemelor Văii Jiului, ne-a atras în mod evident atenția constanța cu care, fie de pe poziția de subprefect al județului Hunedoara sau de ”prefect interimar”, Tiberiu Fabius Kiszely a tratat problemele Văii Jiului, căutând ca, de pe poziția sa în cadrul Guvernului, să ajute la soluționarea acestora. Motiv pentru care unul din ”Premiile Exclusiv” cuvenite unui demnitar de stat îi revine actualului prefect al județului Hunedoara, Fabius Kiszely.

subprefect-kiszely

În ceea ce privește activitatea parlamentară a anului 2016, nu o spunem noi, ci o demonstrează înainte de toate Institutul Pentru Politici Publice care a constatat că printre cei mai activi parlamentari ai României, se numără și fostul senator Haralambie Vochițoiu. În egală măsură, senatorul Vochițoiu a fost prezent, în mod constant, în presă în încercarea de a informa locuitorii asupra inițiativelor sale, dintre care multe s-au transformat în legi bune aflate astăzi în vigoare. Din păcate, toate acestea nu au fost suficiente pentru a-i aduce lui Haralambie Vochițoiu un nou mandat de parlamentar, în alegerile din iarna anului trecut. Dar, în același timp, acest lucru nu poate fi o barieră în observația noastră că senatorul Haralambie Vochițoiu a fost cel mai activ parlamentar al Văii Jiului în anul 2016, motiv pentru care-i conferim ”Premiul Exclusiv pentru activitate parlamentară”.

vochitoiu foto nou

Punem punct aici trecerii în revistă a laureaților anului 2016 ai ”Premiilor Exclusiv”. Îi vom cunoaște mai bine și vom avea ocazia să-i aplaudăm în cadrul ediției din acest an a ”Galei Premiilor Exclusiv”, programată pentru data de 3 mai 2017, zi în care este marcată Ziua Internațională a Presei.

Ar mai fi de precizat faptul că, pentru acest eveniment, am pregătit și alte câteva premii surpriză, pentru oameni speciali a căror activitate nu doar din anul 2016 constituie un reper pentru ce înseamnă consolidarea și promovarea unei comunități locale de succes. Tot cu prilejul ”Galei Premiilor Exclusiv” îl vom cunoaște pe cel pe care-l considerăm, dintre toți laureații enumerați în ultimele patru săptămâni, drept ”Omul anului 2017” în Valea Jiului.

afis gala exclusiv

 

[slideshow_deploy id=’24093′]