Călin Peter Netzer revine la Petroșani

 

Regizorul Călin Peter Netzer revine la Petroșani cu ultima sa peliculă, “Ana, mon amour”. Aceasta ar putea fi vizionată de petroșăneni în cadrul Paradei de Film. Organizatorii și-au propus să prezinte pelicula în orașele unde nu funcționează cinematografe.

“Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Petroșani (…), Parada Film, producătorul și distribuitorul filmului “Ana, mon amour”, cel de-al patrulea lung metraj al reputatului regizor Călin Peter Netzer, ne informează asupra intenției de a organiza o serie de proiecții ale filmului, în luna mai, în orașe care nu au cinematografe, dar și în cele în care vizionarea unui film la cinematograf nu mai reprezintă o tradiție. Pelicula “Ana, mon amour”, coproducție româno-germano-franceză, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost premiată anul acesta în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin cu “Ursul de argint” pentru montaj”, arată edilii municipiului Petroșani.

Dacă proiectul de hotătâre prin care se propune alocarea sumei de 3000 de lei în vederea participării Consiliului Local al municipiului Petroșani în calitate de coorganizator alături de Parada de Film va fi aprobat, petroșănenii vor putea viziona în mod gratuit pelicula premiată anul acesta cu “Ursul de argint”.

“Deși se adresează persoanelor adulte, considerăm că filmul “Ana, mon amour” este benefic pentru viața culturală a municipiului nostru. De asemenea, prin proiecția acestuia, dorim să oferim posibilitatea cetățenilor din municipiul nostrum, cu posibilitățI materiale reduse, să participle gratuit la un eveniment de acest gen”, mai subliniază edilii.

Regizorul are în palmares “Ursul de aur” pentru filmul “Poziția copilului”, un real success de box office în România în anul 2013. Călin Peter Netzer este cetățean de onoare al municipiului Petroșani din anul 2013.

[slideshow_deploy id=’24093′]