Se supun normelor europene?

Sălile de curs de la Colegiul Național Mihai Eminescu nu corespund normelor actuale. Astfel, municipalitatea de la Petroșani ia în considerare mutarea elevilor  la fosta școală gimnazială numărul 5, în apropierea bazinului didactic.

“Noi știam că școala nr. 5 va rămâne fără elevi și va trebui să găsim o soluție. Pentru că spațiile de la Colegiul Național  ,,Mihai Eminescu” sunt improprii, clasele sunt mici, nu au un teren de sport adecvat. Am vorbit cu dl. Director să-i mutăm în clădirea fostei Școlii nr. 5. La Școala nr. 5 sălile sunt generoase, curtea o putem amenaja cu teren de sport, exista bazinul de înot, este sală de sport acoperită. Am rugat pe dl Director să vorbească cu profesorii, părinți și cu eleviI despre această mutare. Există o prevedere în lege care spune că trebuie să avem în vedere chestiuni legate și de transportul elevilor la școală și de la școală. Ni s-a invocat că profesorii nu vor să se mute de acolo, spunând că sunt mulți elevi din Petrila. Am să cer o situație cu numărul copiilor din Petrila, dar pe de altă parte sunt copii și din Aninoasa, Vulcan, Lupeni, care ar face mai puțin până la Școala nr. 5. Eu rămân și acum la ideea că este mai potrivită locația în clădirea unde a funcționat Școala nr.5, decât locația unde este în acest moment colegiul”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Consilierul local Milu Vladislav a subliniat că situația trebuie analizată cât mai curând.

 

“Părerea mea este că trebuie să ne mișcăm cât mai repede. Dacă luăm în calcul că vom face peste 2-3 ani, se va distruge clădirea de la Școala nr. 5. Asta nu trebuie să rămână la mâna directorului sau a profesorului. Știe Inspectoratul că acolo nu se fac ore de sport? Nu trebuie să motiveze că au elevi de la Petrila, pentru că nu-i mutăm în afara orașului, ci în mijlocul orașului”,  a spus consilierul local Milu Vladislav.

 

“Trebuie să aibă acceptul consiliului de părinți, al consiliului de elevi, iar consiliul profesoral am înțeles că nu vor să se mute de acolo. Eu cred că trebuie mers pe lămurire, noi Consiliul Local nu-i putem obliga”,  a replicat consilierul local Lucia Muntean.

 

De cealaltă parte, consilierul local Petre Drăgoescu a subliniat că trebuie avute în vedere și normativele europene, astfel clădirea care este mai propice aceea trebuie să fie aleasă pentru desfășurarea cursurilor.

 

“Ar trebui să luăm cele două locații si să vedem care se suprapune pe cerințele pe care le cer standardele internaționale, care ne-au pus să aderăm la Uniunea Europeană”, a spus Petre Drăgoescu, consilier local.

 

Urmează ca municipalitatea de la Petroșani să organizeze o întâlnire cu conducerea Colegiului Național Mihai Eminescu și consiliul local pentru a dezbate problema. Totodată, părinții și elevii vor fi consulați înainte de a se lua o decizie finală.

[slideshow_deploy id=’17636′]

 

 

 



(Următoarea știre) »