Deciziile de la CEH, învăluite în mister

 

Deciziile care au fost luate la nivelul Complexului Energetic Hunedoara sunt învăluite în mister. Ministrul Energiei, Toma Petcu, susține că nu a înțeles anumite decizii care s-au luat în ultima perioadă la Complexul Energetic Hunedoara.

Invitat la TVR 1, la emisiunea România 9, ministrul a explicat de ce a fost înlocuit Ringo Dămureanu din Consiliul de Administrație, cu Alexandru Prepeliță. Schimbarea lui Dămureanu a avut loc la nici o săptămână de la momentul în care Consiliul de Administrație al CEH a decis neprelungirea mandatului de director general al lui Mihael Melczer. De altfel, ministrul Energiei nici nu a știut faptul că Mihael Melczer va fi schimbat din funcție, acesta aflând după ședința Consiliului de Administrație în care s-a decis acest lucru.

“Acolo au fost unele decizii, în ultima perioadă, pe care personal nu le-am înțeles. E un provizorat, iar noi trebuie să demarăm procedurile pe 109 (OUG 109, ordonanța corporatistă pentru selectarea administratorilor și conducerii –n.r.). Am considerat că este necesar să avem oamenii din minister în locul reprezentantului (Ringo Dămureanu-n.r.). Oamenii din minister care cunosc foarte bine domeniul și au interesul să acționeze să reprezinte ministerul acolo și să luăm cele mai bune decizii. Este o perioadă de provizorat, toate aceste companii vor intra pe procedura 109”,  a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei, în cadrul emisiunii România 9 de la TVR 1.

Mai mult, ministrul anunță că va fi demarată procedura de selecție a administratorilor și a directorilor executivi în baza ordonanței 109, ordonanța corporatistă. La CEH, de la înființare și până în prezent, au fost nouă directori generali.

[slideshow_deploy id=’36591′]

 



(Următoarea știre) »