Parâng – finanțare de 26 de milioane din peste 350 de milioane

Oficialii Ministerului Turismului arată că pentru proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng s-au alocat puțin peste 26 de milioane de lei din cele peste 350 de milioane necesare finanțării proiectului.

Lucrările din cadrul proiectului “Schi în România, municipiul Petroșani” au început în anul 2009. Investiția viza „ amenajare 17 pârtii de schi, telegondolă, 6 telescaune, 1 teleschi, 2 bazine acumulare apă, instalație zăpadă artificială, fun park, park snow bord, racord utilitățI, parcare auto, clădiri multifuncționale”.  Ministerul Turismului arată că în decursul celor opt ani s-au alocat nici 10% din necesarul de fonduri.

“Valoarea totală a contractelor de lucrări: 351.782.000 lei. PlățI buget de stat: 26.451.000 lei. Stadiu: construcție telescaun TS3 finalizată, finalizată parțial instalația de zăpadă artificială (rețele de presiune, montare tubulaturi, cabluri de alimentare șI acționare, montare cămine hidranțI, bazin de apă cu capacitatea de 5000 mc+ stația de pompare SP 200, tunuri de zăpadă) șI garaj ratrac + spații administrative, amenajare parțială pârtii”, arată documentele Ministerului Turismului.

Mai mult decât atât, telescaunul TS 3 a fost realizat prin forțele proprii ale administrației locale de la Petroșani care a contractat un credit în valoare de 13 milioane de lei pentru a finanța obiectivul de investiții.

[slideshow_deploy id=’13837′]



(Următoarea știre) »