Pregătiri în toi la Petrila pentru ceremoniile dedicate Zilei Eroilor

Ziua Eroilor va fi marcată, în acest an, pe data de 25 mai, potrivit programului manifestărilor dedicate acestei sărbători, adoptat printr-o Hotărâre a Guvernului. Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de ”sărbătoare națională” și s-a stabilit să fie marcată în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, Ziua Înălțării, potrivit tradiției românești.

Autoritățile administrației publice locale vor organiza expoziții tematice, simpozioane și vor desfășura programe proprii de evocare a memoriei eroilor. La Petrila, autoritățile locale se pregătesc pentru a marca acest important eveniment la Troița Eroilor Neamului, amplasată în Parcul Eroilor de la Lonea, eveniment organizat în 25 mai 2017, începând cu ora 13,30.

Astfel, autorități, cadre militare active și în rezervă, elevi și cadre didactice, politicieni și preoți vor aduce un omagiu eroilor neamului și vor depune coroane de flori pentru cei care au căzut pe câmpul de luptă pentru ca România să fie liberă.

O noutate în ceea ce privește Parcul Eroilor Neamului de la Petrila este faptul că, începând cu acest an, edilii vor amplasa un catarg cu înălțimea de 12 metri pe care va flutura stindardul României pentru eternitatea celor care au fost căzut la datorie pentru neamul românesc.

[slideshow_deploy id=’36590′]