PSD respectă legea electorală ! Lucian Resmeriță își retrage bannerele de promovare politică

Candidatul PSD Lupeni pentru funcția de primar al municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță informează că va respecta în totalitate prevederile legale cu privire la desfășurarea campaniei electoale. Acesta a anunțat că, în acest sens, bannerele informative care au fost montate pe străzile principale din Lupeni în această perioadă, pentru a aduce la cunoștința cetățenilor intenția sa de a candida pentru funcția de primar al municipului Lupeni, vor fi retrase înaintea startului oficial al campaniei electoale.

”Voi respecta toate prevederile din legea electorală și, în acest sens, pentru că știu că aceasta nu permite promovarea electorală cu bannere și panouri electorale stradale, odată cu startul campaniei electorale îmi voi retrage toate bannerele și panourile de informare stradală din municipiul Lupeni, urmând să facem un afișaj electoral conform legii in vigoare”, a declarat Lucian Resmeriță.

 Potrivit calendarului electoral aprobat de Guvern, campania electorală începe pe 27 mai, respectiv cu 15 zile înainte de data alegerilor, și se încheie pe 10 iunie la ora 7.00.

În campania electorală candidații, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, precum și cetățenii au dreptul să își exprime opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei și a celorlalte mijloace de informare în masă. De asemenea, în timpul campaniei li se asigură candidaților, în mod nediscriminatoriu, spații corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii, cu precizarea că este interzisă organizarea acțiunilor de campanie electorală în unitățile militare, precum și în spațiile din școli în perioada de desfășurare a cursurilor.

În campanie se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură și intoleranță. Totodată, sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă ori etnică, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase.

Până la începerea campaniei electorale, autoritățile locale au obligația să stabilească prin dispoziție locuri speciale pentru afișaj electoral și să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ținând seama de numărul partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice și alianțelor electorale care declară că depun liste de candidați, precum și de candidații independenți. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetățeni, fără stânjenirea circulației pe drumurile publice și a celorlalte activități din localitățile respective.

Utilizarea locurilor de afișaj electoral este permisă partidelor politice, alianțelor politice și alianțelor electorale sau organizațiilor minorităților naționale care participă la alegeri și candidaților independenți.

Este interzisă utilizarea de către un competitor a locurilor speciale de afișaj electoral astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt competitor. Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica numai două afișe electorale.

Un afiș electoral nu poate depăși dimensiunile de 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală — 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură.

Potruvit legii, competitorii electorali nu pot utiliza în campanie bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcționale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule. În schimb este permisă distribuirea de pliante tipărite, precum și a mesajelor electorale în mediul online.

[slideshow_deploy id=’13835′]



« (Știre anterioară)