Salvamontiștii hunedoreni au avut o zi plină de activități

Formația Salvamont Petroșani a luat parte, în 24 mai, la o aplicație în caz de dezastre desfășurată în centrul municipiului Petroșani. Scenariul a vizat viteza de reacție a echipelor cuprinse în schema de intervenție și salvare în caz de dezastre în urma producerii unei cutremur soldat cu victime și pagube materiale.

Opt salvamotiști ai Formației din Petroșani au luat parte la exercițiu alături de echipe ale Detașamentului de Pompieri Petroșani, Jandarmeriei, Poliției, Crucii Roșii, Primăriei Petroșani, voluntarilor. Ei au avut misiunea de a asigura și coborî pe tiroliană tărgile cu victimele recuperate din clădirile avariate.

În cealaltă parte a județului, mai precis în municipiul Hunedoara, salvamontiștii au desfășurat o serie de activități cu cei mici în cadrul programului ”Școala Altfel”.

”La invitația educatorilor și a părinților, membrii Formației Salvamont Hunedoara au petrecut mai multe ore în compania copiilor de la Grădinița Prichindel. Circa 100 de copii au participat la întâlnirea cu salvatorii montani. Copiii au fost ochi și urechi la explicațiile salvamontiștilor. Micuții au aflat cum se desfășoară o salvare în munte, ce presupune munca de salvamontist, ce echipament este necesar atunci când se merge pe trasee montane și care trebuie să fie comportamentul pe munte pentru a se evita accidentele. După ce s-au echipat cu hamuri și căști, micuții dornici de aventură au coborât pe tirolianele montate în curtea grădiniței”, explică Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara, prin intermediul unui comunicat.

Sursa foto:
Salvamont Petroșani
Salvamont Hunedoara

[slideshow_deploy id=’13837′]