Gara din Deva va fi reabilitată

Modernizarea tronsonul 3 de cale ferată Gurasada-Simeria, parte a proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria, componentă a Coridorului IV Pan-European, va aduce investiții pentru Deva.

Astfel, lucrările acoperă inclusiv realizarea, în Deva, a trei pasaje superioare, care vor lega un cartier de restul orașului, precum și reabilitarea și modernizarea Gării CFR Deva. Tronsonul Gurasada-Simeria are o lungime de 40.883 de kilometri, iar lucrările pentru reabilitarea şi modenrizarea acestuia vor acoperi: creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători la 160 km/h; lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară pe o lungime de 40.883 de kilometri; 17 poduri (dintre care 3 peste Mureş, cu deschidere centrală mai mare de 110 metri), 27 de podeţe, 4 pasaje superioare şi 3 pasaje inferioare; lucrări de electrificare şi energoalimentare pe o lungime de 40.883 de kilometri; lucrări semnalizare (centralizare electronică), 170 de macazuri; lucrări ERTMS, inclusiv sistemul RBS (Radio Block Center); lucrări civile în 8 staţii (inclsuiv halte comerciale şi halte). Durata de execuţie a contractului este de 36 de luni la care se adaugă 24 de luni – perioada de notificare a defecţiunilor.

Pentru executarea lucrărilor, Asocierea FCC Construccion-Astaldi va angaja forță de muncă de pe piața locală spun reprezentanții municipalității Deva.

Foto:Ziarul Hunedoreanului

[slideshow_deploy id=’27028′]