Record de viteză pe A1 Vâlcea – Deva

Un șofer a stabilit un nou record de viteză pe autostrada A1 Vâlcea – Deva, iar pentru isprava sa a primit trei luni de repaus și o amendă considerabilă. Bărbatul conducea cu viteza de 254 km/h în momentul în care a fost prins de polițiști și a fost amendat cu 2.900 de lei. Polițiștii i-au suspendat și dreptulde a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Individul are 37 de ani și este din București. Aceasta este cea mai mare viteză cu care a fost înregistrat conducând un șofer, în acest an. Viteza excesivă și cea neadaptată condițiile meteo-rutiere reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în țara noastră.

”Distanța, pe autostradă, între Deva și Vâlcea este de aproximativ 220 de kilometri, iar parcurgerea ei cu viteza legală durează circa o oră și 40 de minute. Economia de timp este nesemnificativă raportată la riscul pe care și-l asumă șoferul care circulă cu viteză excesivă și la riscul la care îi expune pe ceilalți participanți la trafic sau pe pasagerii pe care îi transportă”, explică polițiștii.

[slideshow_deploy id=’27126′]