Parcul de lângă piață-stăpânit de boschetari

Trei bărbați fără adăpost au pus stăpânire pe o filigorie dintr-un parc situat în centrul municipiului Petroșani și nu concep să plece, spre disperarea celor care ies să se recreeze.

Filigoria din Parcul Pieței Centrale s-a transformat în dormitor pentru boschetari, iar mizeria lăsată de aceștia îi țin la distanță pe localnicii care ieșeau să-și petreacă timpul liber afară. Oamenii sunt nemulțumiți că persoanele fără adăpost au ocupat băncile cu așternuturile pe care dorm (foto), dar mai ales de mizeria pe care fac. ”Noaptea beau și urlă până târziu, urinează lângă filigorie și au adunat acolo toate mizeriile. Nu mai poate sta nimeni, pentru că miroase de te îmbolnăvești instantaneu. Nimeni nu-i poate muta deși Poliția Petroșani este la doi pași, polițiștii locali patrulează prin zonă și ei sunt în centrul orașului, adică la vedere. Parcul are locuri de joacă pentru copii și mulți părinți veneau aici cu cei mici, dar acum se duc în Parcul Central. Cineva trebuie să găsească o soluție”, spune un localnic. Zona a fost o perioadă de timp în subordinea Administrației Piețelor, dar a revenit în administrarea municipalității.

Poliția Locală Petroșani i-a gonit în mai multe rânduri pe cei trei și chiar a încercat să le facă dosare pentru a intra în programele de asistență socială. ”I-am tot scos de acolo, dar ei refuză orice ajutor. Le-am zis că le facem acte, le dăm ajutor de urgență prin Asistența Socială. (…) Ei nu au nici domiciliu, acte, și noi degeaba îi amendăm. În iarnă dormeau într-un tunel de la calea ferată și cu doamnele de la Asistența Socială i-am scos de acolo și i-am dus la adăpost, că ne era frică să nu moară înghețați. O să mergem iarăși cu doamnele de la Asistența Socială și să încercăm să-i convingem să-i ajutăm”, a declarat Nicolae Stăncioi, șef Birou Poliția Locală Petroșani.

[slideshow_deploy id=’19661′]