Lucian Resmeriță: ”Turismul trebuie să devină un motor de dezvoltare al municipiului Lupeni”

Stațiunea turistică Straja din municipiul Lupeni a devenit, în ultimii ani, un reper pe harta turistică a României, dar și un motor de dezvoltare locală a municipiului Lupeni. Acest lucru face ca atenția pe care autoritățile publice locale trebuie să o acorde evoluției activităților de turism la Lupeni să fie unul pe măsură.

În acest context, PSD Lupeni a luat deja câteva măsuri importante. Sub mandatul de primar al lui Cristian Resmeriță a fost demarată acțiunea de legalizare a tuturor construcțiilor din Straja, dar au fost începute și câteva investiții importante care au ca scop creșterea gradului de confort pentru turiști. Toate aceste investiții vor continua și sub mandatului noului primar PSD, dă asigurări Lucian Resmeriță, candidatul social-demnocraților pentru alegerile de la 11 iunie.

”Straja trebuie să-și continue drumul spre dezvoltare, iar eu voi face tot ceea ce este necesar în aceast direcție. Vom realiza, în primul rând, rețeaua de canalizare și racordarea spațiilor de cazare din stațiune la aceasta. Ne bucurăm și de sprijinul Ministerului Turismului, astfel încât vom atrage finanțări pentru continuarea proiectului privind dezvoltarea domeniului schiabil. Am în vedere deja, cu banii pe care Primăria i-a primit, să construim un garaj pentru ratrack-uri, să extindem și să modernizăm sediul Serviciului Public de Salvamont și s achiziționăm noi tunuri pentru producerea zăpezii artificiale”, spune Lucian Resmeriță.

Ambițiile acestuia în ceea ce privește dezvoltarea turismului în municipiul Lupeni sunt însă mult mai mari. Lucian Resmeriță își propune să contruiască și să amenajeze, cu prijinul Guvernului, o bază sportivă națională la Straja, pentru pregătirea sportivilor de performanță.

În același timp, Lucian Resmeriță apreciază că oferta pentru turiștii care vin în Straja trebuie diversificată, atât sezonier dar mai ales în așa fel încât întregul oraș să fie angrenat în activitățile de turism. ”Trebuie să coborâm turiștii cre vin la Straja și în oraș, ca să creștem economia locală. Avem ce le oferi și vom continua să facem acele investiții care pot atrage turiștii. În primul rând, vom face în așa fel încât Palatul Cultural să devină un obiectiv de atracție pe agenda oricărui turist care vine în Lupeni. Vom repune în valoare monumentul Lupeni 29, prin reamenajarea peisagistică a zonei. Vom redeschide Cinematograful Cultural, după reabilitarea și modernizarea acestuia. Vom încuraja investitorii privați să deschidă spații de cazare și de distracție în oraș. Vom încuraja fermierii locali să-și valorifice produsele în oferta culinară a pensiunilor din zonă. Vom pune în valoare tradițiile și obiceiurile oamenilor locului și vom face chiar din istoria municipiului nostru un punct de atracție pentru cei care vin în Straja și în Valea Jiului”, spune Lucian Resmeriță.

Cu toate aceste investiții și prin încurajarea localnicilor în implicarea activă în turism, Lucian Resmeriță este convins că dezvoltarea turismului poate deveni un motor principal al economiei locale în anii care vor urma.

Material electoral realizat de Exclusiv Media Group la comanda Organziației județene PSD Hunedoara, Cod AEP mandatar 21170004

[slideshow_deploy id=’36591′]