Centru de zi pentru vârstnici, la Deva

Un proiect al municipalității prevede realizarea unui centru în care peste 9.000 de persoane din Municipiul Deva, cu vârsta de 65 de ani sau peste, ar beneficia de serviciile unui Centru de zi. Priectul va fi realizat pe bani europeni şi prevede şi realizarea unei unități de îngrijire la domiciliu. Valoarea totală a proiectului este de 3.635.646,34 de lei, dintre care contribuția proprie se ridică la 72.712,92 de lei.

Potrivit primarului Ovidiu Moș, noul centru de zi va funcționa în clădirea fostei școli din localitatea Sântuhalm, iar persoanele vârstnice vor avea la dispoziție cabinete de kinetoterapie și fizioterapie, un club de zi pentru desfășurarea de activități sociale, încurajându-se astfel participarea acestora la viața socială.
„Acest proiect are ca scop principal ameliorarea stării psihologice a persoanelor vârstnice singure și vulnerabile, prin diverse activități creative și distractive, precum și îmbunătățirea calității vieții acestora și, mai sles, prevenirea instituționalizării lor”, a explicat primarul Ovidiu Moș.
[slideshow_deploy id=’36591′]