Spitalul de Urgență Petroşani s-a pregătit pentru posibilii pacienți muşcați de vipere

În farmacia Spitalului de Urgență Petroșani există ser antiviperin și se medicii pot interveni în cazul apariției pacienților mușcați.

Conducerea Spitalului de Urgență Petroșani și-a luat măsuri pentru a putea interveni la potențiale cazuri de pacienți mușcați de viperă, iar managerul unității spune că sunt și soluții alternative în caz de nevoie. Potrivit medicului Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani, a existat o perioadă în care vaccinul necesar a lipsit din cauză că ”au avut grijă unii și alții să nu fie pe piața românească, dar s-a rezolvat situația și până acum, când au fost probleme am avut”.

În anii trecuți au ajuns mai mulți pacienți la UPU Petroșani cu mușcături de viperă sau de alte reptile. Principalele victime sunt turiştii care cutreieră munţii dar și culegătorii de fructe de pădure sau ciuperci. Un punct ”fierbinte” este Defileul Jiului, unde viperele ajung des în refugiile de pe DN66 și pot ataca. Din acset motiv, în mai multe zone sunt inscripții cu mesajul de avertizare „Atenţie Vipere!” Hunedoara. Începând de ieri, Salvamont Romania – Dispeceratul Național Salvamont a demarat o campanie de informare a turiștilor cu privire la măsurile ce trebuie luate dacă sunt mușcați de vipere și unde există probabilitate foarte mare de a fi întâlnite reptilele veninoase. Serul antiviperin pentru a trata eventualele cazuri de muşcătură de viperă –  se asigură de unităţile sanitare cu paturi din județul Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’13835′]