DSP Hunedoara are peste 7000 de doze de vaccin ROR

Directia de Sanatate Publica a Judetului Hunedoara a inceput sa distribuie vaccinul catre medicii de familie din județ, iar vaccinarea este una dintre cele mai sigure interventii medicale disponibile in acest moment spun specialiştii institutiei.
” In unele cazuri pot aparea reactii adverse usoare cum ar fi febra sau inrosirea si umflarea usoara a locului unde s-a facut vaccinul. Acestea sunt doar mici inconveniente in comparatie cu riscurile si complicatiile asociate bolii. 
Rujeola  (pojarul ) este o boala infectioasa cu contagiozitate crescuta ( cu cale de transmitere aeriana), ce duce deseori la complicatii precum: encefalita, pneumonia sau otita. Diareea severa si deshidratarea secundara, orbirea sunt alte complicatii si respectiv sechele ale rujeolei”, arată conducerea DSP Hunedoara.
Ministerul Sanatatii prin Institutul National de Sanatate Publica Bucuresti atentioneaza ca pe teritoriul Romaniei au aparut focare de rujeola, mai ales in comunitati cu acoperiri vaccinale suboptimale. „Vaccinarea ROR se realizeaza la medicii de familie si este importanta pentru ca protejeaza impotriva bolilor: Rujeola, Rubeola si Oreion. Un rol important in mobilizarea si informarea populatiei il au SPLAS-urile de la nivelul Primariilor prin asistentii comunitari si mediatorii rromi„, mai spun cei de la DSP Hunedoara.
[slideshow_deploy id=’13835′]


« (Știre anterioară)