Ce se întâmplă cu “Pădurea Colorată” de la Brădet?

O dezbatere publică pe tema “Pădurii Colorate” ce ar urma să fie realizată la Brădet a avut loc, astăzi, la sediul Primăriei Petroșani.

DeșI în mediul online mulți petroșăneni s-au arătat nemulțumiți de idee, puțini au fost și cei care au ales să participle fizic la dezbatere pentru a-și expune punctual de vedere. Părerile în cadrul dezbaterii au fost atât pro, cât și contra. Unii dintre cetățeni au spus că nu este o soluție vopsirea copacilor, pentru că acest lucru nu ar aduce un plus zonei respective. Alții însă au avut păreri argumentate legate de zona de la Brădet. Fotograful, Danil Tătar, a venit chiar cu sugestii.

“Mă bucur că se aduce în discuție zona Brădetului, pentru că eu, prin prisma a aceea ce fac, intru foarte des în contact cu acea zonă. Să ne gândim, prima dată, că ne gândim să zugrăvim copacii și să nu vedem alte probleme, mi se pare că este deplasat. Nu am nimic împotrivă, pot fi zugrăvițI în orice culoare. Ar trebui mai multe bănci, pusă încă o cișmea, adus la viață locul respectiv printr-un alt mod. ȘtițI că se fac, mai nou, cununii civile acolo. Se poate construe o filigorie mai mare să aducem la viață prin acțiuni șI activitate intensă zona respectivă. Dar într-un an, locul va deveni o hazna. Toată lumea îșI face nevoile în pădure. Dacă nu plecăm de la lucrurile care deranjează, în primul rand, șI să ne apucăm să zugrăvim doar pomii șI să nu facem nimic, mi se pare o pierdere de timp. Sunt puține coșuri de gunoi și foarte multă lume a început să facă focul în iarbă șI sunt multe locuri cu pete negre, unde oamenii fac focul. Zona respectivă o putem aduce la viață prin altceva, nu neaparat prin zugrăvirea unor pomi”, a spus Danil Tătar.

Dana Damian, fost consilier local a subliniat că sunt situații în care degeaba se investește, pentru că cetățenii sunt cei care nu păstrează. În urma dezbaterii s-a luat decizia ca în zona de la Brădet să fie realizate mai multe investiții, precum montarea unor toalete sau bănci.

“Nu cred că este o opoziție foarte mare la această idee de a face o pădure colorată, doar că sunt niște sugestii care sunt binevenite, complementar la ceea ce dorim să se întâmple acolo”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, la finalul dezbaterii.

Implementarea proiectului ar însemna circa 30-35.000 de lei, iar primarul municipiului Petroșani spune că alocarea sumei nu va afecta bugetul local.

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)