Cum a decis conducerea Apa Serv Valea Jiului să se implice în turism

Primul popas a fost deja inaugurat  la intrare pe Transalpina, în Cheile Jiețului, o zonă frecventată de turiști și localnici.

Ideea realizării unui popas turistic în care iubitorii de natură să-și poată trage sufletul a apărut după ce șeful operatorului de apă și canalizare a făcut o plimbare în Cheile Jiețului și a constatat că pur și simplu nu are de unde lua o cană cu apă.

”Am ieșit împreună cu fiul meu la plimbare cu bicicleta, așa cum fac în week-end-urile cu vreme bună și am uitat să-mi umplu sticla cu apă. Pur și simplu muream de sete și așa am văzut cât de util ar fi un popas cu o fântână în Cheile Jiețului. Zona este frecventată de foarte mulți turiști și până acum nu aveau de unde lua o cană cu apă. La Jieț, una dintre cele mai tranzitate zone turistice din Valea Jiului, ”poarta de acces” spre Transalpina, am pus la dispoziția comunității rodul unei alte inițiative civice derulate de echipa de la Apa Serv.  Vrem să le oferim oamenilor nu doar acest frumos loc de odihnă, dar și un binemeritat pahar cu apă. Am putea spune că dăm şi noi o mână de ajutor turismului, pentru că popasul acesta va fi întreținut în permanență ”, a povestit Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului. Un alt popas turistic însoțit de o fântănă urmează să fie realizat de Apa Serv Valea Jiului și la una dintre porțile de acces în Retezat, respectiv la Valea de Pești-Uricani.

[slideshow_deploy id=’27126′]



« (Știre anterioară)