Proiecte comune pentru petrileni

Valorificarea resurselor naturale este în atenția autorităților locale de la Petrila. O plantație de fructe de pădure s-ar putea realiza pe raza orașului Petrila.

Consilierii locali și-au dat acceptul pentru “aprobarea încheierii unei asocieri între Unitatea administrative Teritorială Orașul Petrila și SC Edil Sal Prest SA”. Dacă proiectul va fi aprobat se va realiza o plantație de fructe de pădure, fondurile urmând a fi accesate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

“Subscrisa SC Edil Sal Prest SA (…), vă solicităm o asociere având ca scop următoarele: dezvoltarea economică a orșaului Petrila prin înființarea unor plantații de fructe de pădure și crearea unor noi locuri de muncă, obiective pe care dorim să le realizăm prin accesarea Fondurilor Europene cuprinse în programul PNDR, măsura 4.1a – investiții în exploatații pomicole. În vederea asocierii solicităm următoarele terenuri: terenurile situate pe dealurile Maleii din orș. Petrila, terenurile situate pe str. Ana Colda din orș. Petrila în vederea amenajării unor sere”, arată reprezentanții Edil Sal Prest în solicitarea adresată Consiliului Local al orașului Petrila.

Edilii consideră asocierea ca fiind benefică, în condițiile în care ar fi create noi locuri de muncă pe raza localității.

“Ținând seama de faptul că, prin realizarea obiectivului mai sus menționat societatea se va dezvolta șI se vor crea noi locuri de muncă, șI de asemenea imobilului afferent solicitat de SC Edil Sal Prest SA, situat în Dealul Melii, este un teren care până la ora actuală nu a fost valorificat, considerăm că este oportună asocierea solicitată”, arată primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, în nota de fundamentare a proiectului supus spre aprobarea consilierilor locali.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »