Vom avea sau nu căldură în sistem centralizat?

Vor avea sau nu petroșănenii căldură în sistem centralizat? La această întrebare vrea primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi să primească răspuns.

“Așa cum am promis în vară, voi avea o întâlnire cu toți factorii responsabili, începând de la minister, Complex, Prefectură, Consiliu Județean și colegii mei primari din Valea Jiului să vedem exact ce se întâmplă, pentru că asigurările pe care le-au dat cei de la Complex în vară mie mi se pare că nu au acoperire practică, în sensul că nu cred că vor avea cărbune pentru iarna care urmează să vină și atunci vreau să mă lămuresc la modul cel mai concret, astfel încât să pot să informez populația pe această temă”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În primăvara acestui an, municipalitatea de la Petroșani a comandat un studiu care să arate care este varianta optimă pentru încălzirea locuințelor. Documentul a identificat o soluție viabilă, și anume realizarea a cinci centrale de cartier. Problema este că nu sunt bani pentru această variantă.

În ceea ce privește instituțiile publice din subordinea primăriei și unitățile de învățământ, acestea sunt racordate la rețeaua de gaz metan. Mai mult, mâine se va realiza și ultimul branșament. De cealaltă parte, conducerea Complexului Energetic Hunedoara dă asigurări că stocul de cărbune va fi constituit, astfel încât să nu existe probleme în perioada de iarnă.

[slideshow_deploy id=’36591′]