Rectificare bugetară pentru centura Petroșaniului

CJH așteaptă rectificarea bugetară pentru a sprijini lucrările de modernizare a șoselei de centură din Petroșani. Lucrările de modernizare a șoselei de centură au început încă de săptămâna trecută. Deocamdată lucrările se execută pe banii Primăriei municipiului Petroșani.

“Am solicitat, încă o dată, sprijin pentru șoseaua de centură, iar dumnealui mi-a promis că ne va acorda acest sprijin, dacă va fi rectificare de buget. Altfel nu au cum să aloce bani”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

De cealaltă parte, oficialii Consiliului Județean Hunedoara spun că și-au respectat o treime din promisiune. Mai sunt două treimi de îndeplinit, și anume alocarea de fonduri. Numai că președintele instituției județene, Mircea Bobora spune că va sprijini municipalitatea de la Petroșani în momentul în care va primi bani la rectificarea bugetară.

“M-am întâlnit cu domnul primar Ridzi. Îi las satisfacția să vă confirme că din promisiunea noastră aproape 1/3 e rezolvată, mai sunt 2/3 și așa cum am stabilit cu primarul Ridzi acum câteva luni, aștept să vină rectificarea și sumele de echilibrare și eu încerc să mă țin de cuvânt, ceea ce promit și fac. Primarul Ridzi poate confirma că nu am stat cu brațele în sân nici pîână acum”,  a declarat Mircea Bobora, președintele CJH.

Circa 3 km din cea de-a doua parte a șoselei de centură vor fi reabilitați, în baza unui program multianual.. Este vorba de tronsonul curpins între sensul giratoriu cu avion și biserica catolică. Proiectul are o valoare de 3.968.760 lei, fără TVA. Vor fi efectuate mai multe lucrări de amenajare a șoselei care includ și trotuarele aferente. Anul trecut, municipalitatea de la Petroșani a reabilitat porțiunea de centură cuprinsă între avion și benzinăriile din Aeroport.

[slideshow_deploy id=’13837′]