Se caută constructor

Municipalitatea de la Petroșani caută constructor pentru finalizarea grădiniței IG Duca. Până acum, niciunul dintre constructori nu a reușit să ducă la bun sfârșit lucrările. De 10 ani se încearcă realizarea unei instituții de învățământ pentru preșcolari. Este a treia încercare a municipalității de a finaliza lucrările.

“Proiectul este scos la licitație, sperăm ca de data aceasta să avem noroc să fie o firmă serioasă și care să se țină de cuvânt până la capăt, să încheie lucrările. Această reactualizare a proiectului ne costă în jur de 14-15 miliarde de lei vechi”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Noua grădiniță are prevăzute 10 săli de clasă, dintre care 4 pentru program prelungit. Procedura de depunere a ofertelor se va încheia în data de 18 septembrie, apoi va urma deliberarea câștigătorului. La începutul acestui an, municipalitatea de la Petroșani a alocat bani pentru finanțarea de la bugetul local a categoriilor de cheltuieli care nu se finanțează de la bugetul de stat. Pe măsură ce trec anii, costurile pentru finalizarea grădiniței cresc. În acest sens, au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici actualizați pentru obiectivul de invetsiții “construire grădiniță cu program normal și prelungit” IG Duca.

[slideshow_deploy id=’27028′]