Încă o echipă de fotbal ar putea juca la Petroșani

Încă o echipă de fotbal și-ar putea disputa meciurile oficiale pe terenul de la Petroșani. Este vorba de achipa Luceafărul Oradea, echipă care joacă în Liga a doua.

Clubul de fotbal Luceafărul a fost înființat în anul 2001, fondator fiind omul de afaceri Gavrilă Ghilea. Echipa a fost formată din juniori născuți preponderent în anul 1988 și mai mici, antrenorul grupei fiind Florin Farcaș. Copii au crescut și au început să participe la competițiile naționale ale juniorilor republicani B, ulterior A, unde au reușit rezultate importante, cum ar câștigarea seriei zonale și participarea la turneele finale. Pasul următor a fost înscrierea în competițiile de seniori organizate de Asociația Județeană de Fotbal Bihor. Consiliul Local al municipiului Petroșani și-a dat acordul în privința proiectului de hotărâre “privind  acordul de principiu în vederea desfăşurării activităţilor sportive (disputarea meciurilor oficiale)  de  către C.S. Luceafărul Oradea în incinta Complexului Sportiv Municipal Jiul Petroşani”. Proiectul prevede ca până la sfârșitul acestei luni să fie stabilite toate condițiile legate de utilizarea bazei sportive.

“Prin adresa nr. 12946/11.09.2017, Clubul Sportiv Luceafărul Oradea reprezentat prin președinte, dna Vladimirescu Lucia, solicită aprobarea desfășurării de jocuri oficiale în incinta Complexului Sportiv Municipal Jiul Petroșani. Având în vedere faptul că acest club sportiv nu deține baza necesară desfășurării activităților sportive, propun Consiliului Local al municipiului Petroșani aprobarea de principiu pentru disputarea meciurilor oficiale, urmând ca până la data de 29 septembrie 2017 să se stabilească toate condițiile (financiare, sportive și de altă natură) legate de folosința Complexului Sportiv municipal Jiul Petroșani”, arată nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

În urmă cu aproximativ, două luni, tot Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat ca ACS Șirineasa, echipă din Liga a III să își dispute meciurile oficiale pe stadionul de la Petroșani.

[slideshow_deploy id=’19661′]

 



(Următoarea știre) »