Ultimele zile de admitere la UPET

La Universitatea Petroșani, admiterea în cadrul celei de-a doua sesiuni a intrat pe ultima sută de metri. Absolvenții de liceu care vor să urmeze cursurile instituției de învățământ superior din Valea Jiului își pot depune dosarele în vederea admiterii până în data de 15 septembrie.

La studiile universitare de licență mai sunt circa 180 de locuri bugetate, adică fără taxă, în timp ce la studiile universitare de masterat sunt disponibile numai 17 locuri bugetate. În schimb, atât la licență, cât și la master încă sunt disponibile locuri pentru studenții români de pretutindeni. Admiterea la studiile de licentã se organizeazã prin concurs de dosare. Calculul mediei de admitere se efectueazã astfel, 60% reprezintã media generalã a examenului de bacalaureat și 40% reprezintã nota obtinutã în cadrul examenului de bacalaureat la disciplina matematicã pentru domeniile de studii aferente Stiintelor Ingineresti si Matematicii, respectiv la a treia probã scrisã, pentru domeniile de studii din sfera Stiintelor Economice si Stiintelor Sociale.

Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 70 lei, taxa de înmatriculare este de 30 lei, indiferent de forma de învãtãmânt pentru care opteazã candidatul, iar pentru masterat taxa de înmatriculare este de 60 de lei. Cei admisi la taxã plãtesc si o parte a taxei de scolarizare în momentul înmatriculãrii.

[slideshow_deploy id=’13835′]