COD GALBEN de FURTUNĂ în HUNEDOARA și alte 33 de județe, până joi seara: Vânt puternic și cantități de apă însemnate. În alte 5 județe, cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie  a emis, miercuri, coduri portocaliu și galben de instabilitate atmosferică, intensificari ale vântului și cantități însemnate de apă.  

Județul Hunedoara, alături de alte 33 de județe, se află sub cod galben de furtună, valabil de miercuri de la ora 11.00, până joi la ora 21.00.

Potrivit meteorologilor,  în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii. 

Codul portocaliu este valabil de miercuri, ora 16.00, până joi ora 10.00, în județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău.

În intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10 în județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp. (A.M.)