10.000 de lei amendă într-un an pentru EM Lupeni, de la ITM

Exploatarea Minieră (EM) Lupeni, unde săptămâna trecută două persoane și-au pierdut viața iar o a treia a fost rănită, a fost amendată anul acesta cu 10.000 de lei de către inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara pentru mai multe nereguli identificate la unul dintre abataje, care ar fi putut duce la accidentarea angajaților.

„În primăvara acestui an a fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru probleme depistate la abatajul 9”, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Potrivit acestuia, pe un plan înclinat al abatajului controlat erau prezente scurgeri de apă și lipsea o scară de acces, ceea ce ar fi putut duce la accidentări ale angajaților care lucrau acolo.

O altă exploatare minieră sancționată în acest an de către inspectorii de muncă este cea de la Vulcan, unde a fost aplicată o amendă de 7.000 de lei pentru că angajații purtau un echipament de protecție diferit de cel recomandat pentru activitatea pe care o desfășurau.

În ceea ce privește ancheta deschisă după accidentul colectiv de muncă de la Mina Lupeni, reprezentantul ITM Hunedoara a afirmat că aceasta continuă, termenul legal pentru finalizare fiind de 15 zile. Acesta poate fi prelungit în situația în care vor fi solicitate expertize din partea unor instituții specializate.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’36590′]