4 milioane pentru infrastructura medicală

4 milioane de lei a primit Spitalul de Urgență din Petroșani pentru continuarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii medicale. Ministerul Sănătății a alocat bani pentru continuarea lucrărilor la Spitalul de Urgență Petroșani. La Spitalul de Urgență din Petroșani au început în urmă cu câțiva ani lucrări de realizare a unei noi clădiri.

“Propunem rectificarea bugetului Instituțiilor Publice și Activităților Finanțate integral sau parțial din venituri proprii pe anul 2017 și municipiului Petroșani, prin majorarea bugetului atât la venituri cât și la cheltuieli cu suma de 4.000 mii lei. În baza adresei (…) Spitalul de Urgență Petroșani, solicită ca suma de 4000 lei alocată de Ministerul sănătății către autoritățile administrației publice locale, pentru spitalele din subordinea acestora, prin Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara prin contractul (…) să se utilizeze pentru continuarea lucrărilor obiectivului de investiții RK Spital – Spitalul de Urgență Petroșani. De asemenea, propunem ca în baza solicitării Spitalului de Urgență Petroșani și a prevederilor OG 7/2017 privind reglementarea unor măsuri fiscal – bugetare în domeniul sănătății, să se efectueze virări de credite bugetare între capitolele de venituri, astfel încât totalul bugetului să rămână neschimbat”, arată proiectul de hotărâre prin care consilierii locali de la Petroșani au aprobat alocarea sumei de 4000 de lei către SUP.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a aprobat suma de 3.500.000 lei, pentru anul 2017, pentru Spitalul de Urgenţă Petroşani pentru proiectul de investiţii Reparaţii Capitale RK Spital – Spitalul de Urgenţă Petroşani. Lucrãrile la noul corp al Spitalului de Urgentã din Petrosani au început de acum doi ani, dar, asa cum se întâmplã în toate domeniile, banii vin cu pipeta. Investitia are o valoare de 130 de milioane de lei. Spitalul de Urgentã Petrosani este amplasat într-o incintã delimitatã care are suprata de 27.098 mp. Pe amplasament se realizeazã lucrãri de extindere la corpul principal de spitalizare (cu un corp nou la care accesul se va realiza printr-o pasarelã închisã la etajele 1 si 2) sio la clãdirea existentã a ambulatoriului. Totodatã, vor avea loc lucrãri de recompartimentare a saloanelor.

[slideshow_deploy id=’27126′]