Primăria Lupeni amenajează noi parcări pentru autoturisme

Una din marile probleme cu care se confruntă în prezent toate localitățile Văii Jiului este, în mod cert, problema lipsei locurilor de parcare, concomitent cu creșterea constantă a parcului auto deținut de cetățeni, în fiecare localitate. Din aceste motive, numărul în creștere al autoturismelor face ca acestea să fie parcate și pe raza municipiului Lupeni, într-un mod haotic, în cea mai mare parte pe carosabil, fapt care îngreunează traficul și pune în pericol, nu de puține ori, siguranța cetățenilor.
La Lupeni, situația este pe cale să se schimbe în mod radical. Asta deoarece, în aceste zile, la inițiativa primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a fost demarat un proiect ambițios care-și propune să rezolve problema locurilor de parcare pe raza acestei localități.Lucrările de amenajare a unor noi locuri de parcare, în special destinate riverabilor care locuiesc în diverse cartiere ale localității, au început de luni, 9 octombrie 2017.
Primul cartier în care vor fi amenajate noi locuri de parcare este zona Bucura – str. Parângului.
”Deoarece ne dorim retragerea autoturismelor parcate pe arterele rutiere, care în prezent ocupă o bandă de circulație, am început derularea lucrărilor de amenajare a unor noi parcări în Zona Bucura-Parângului. În această zonă vor fi amenajate parcări în nu mai puțin de zece locații, fapt care ne va permite să putem introduce reguli de circulație pe bulevardul principal al orașului, astfel încât acestea să ne permită o fluidizarea a traficului și un grad sporit de siguranță pentru cetățenii aflați în trafic, atât ca șoferi, dar mai ales ca pietoni”, a declarat Lucian Resmeriță.
Primarul municipiului Lupeni spune, totodată, că în perioada următoare, autoritățile locale din municipiul Lupeni au în vedere amenajarea unor parcări noi și în alte zone ale localității.

[slideshow_deploy id=’27028′]