Trei zile de adevărată zi a recoltei la Târgul Produselor Tradiționale de la Petroșani

Începând de vineri, 13 octombrie și până duminică, Petroșaniul este gazda celei de-a VII-a ediții a Târgului Produselor Tradiționale. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Petroșani – prin Administrația Piețelor, în parteneriat cu producători locali și firme producătoare de diverse produse tradiționale din Vale Jiului, cărora li s-au alăturat și diverși producători din alte regiuni ale României, precum Maramures, Satu Mare, Alba Iulia, Caransebeș sau Gorj.

Succesul ediției precedente a determinat organizatorii să păstreze locul de desfășurare al Târgului, în zona Centrului civic, mai exact în Piața Victoriei (Petroșani Nord), acolo unde au poposit, preț de 3 zile, producătorii locali din Valea Jiului, dar și cei veniți din țară, pentru a pune la dispoziția publicului din Valea Jiului recolta de legume și fructe sau alte categorii de produsele tradiționale.

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, Primăria Petroșani a alocat o sumă de bani care va fi utilizată, în principal, pentru producerea de mâncăruri tradiționale (păsat, varză călită și tocană de berbec) care vor fi gătite la fața locului și vor fi distribuite gratuit tuturor doritorilor.

”Îi așteptăm în număr cât mai mare pe cetățenii din Petroșani și din toată Valea Jiului, să participe la acest eveniment, unde vor găsi produse tradiționale și produse de sezon de cea mai bună calitate, așa cum am certitudinea că și comercianții vor oferi prețuri bune pentru acest târg atât de așteptat de foarte mulți oameni. Ca în fiecare an, am pregătit și un ospăț cu bucate tradiționale la care-i invităm pe toți cei care doresc să ia parte la această agapă pe care o oferim chiar în locația târgului”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

[slideshow_deploy id=’13835′]