Sondaje pentru disponibilizări

Aproape 500 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara urmează a-și pierde locurile de muncă în următoarea perioadă. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, săptămâna aceasta vor fi emise preavizele în vederea concedierilor colective.

“De disponibilizări, informația este următoarea: în urma depunerii proiectului de hotărâre de Guvern, în avizare la Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor, în conformitate cu planul de disponibilizare întocmit, dorința Ministerului de Finanțe este ca procesul de disponibilizare să producă efecte pentru anul 2018 privind veniturile de completare, ultima zi de lucru a celor care vor fi disponibilizați să fie în jurul datei de 20 noiembrie, ca atare în jurul datei de 20 octombrie să emitem preavizele”,  a spus Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

 

Conducerea CEH spune că se fac sondaje pentru disponibilizări.

 

“În primă fază, am dat drumul la sondaje pentru a calcula cu mai mare acuratețe care sunt veniturile de completare. O parte se duc la ghișeu și nu vor primi venituri de completare, ci pensie”,  a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH

496 de persoane de la Complexul Energetic Hunedoara vor fi disponibilizate, în prima tranșă.

[slideshow_deploy id=’27028′]